Liga Perdana Berita

Man Utd kini bersedia untuk membayar gaji tertunda Frenkie de Jong yang Barcelona berhutang

Manchester United dan Barcelona telah sama-sama bersetuju dengan bayaran untuk menandatangani Frenkie de Jong walaupun kedegilan pemain itu untuk tidak mematuhinya atas pelbagai sebab.

Menurut The Telegraph, berharap untuk mengambil inisiatif itu selangkah lebih maju, The Red Devils telah diyakinkan oleh Barcelona bahawa pemain tengah itu akan menyertai apabila jumlah tertunggak berjumlah £17 juta yang terhutang oleh Blaugranas dalam gaji tertunda dibayar kepadanya.

Untuk tujuan ini, cerita tiga hari lalu, menurut sumber terkenal Sepanyol, mencadangkan bahawa United tidak mahu membayar De Jong, yang gaji kasarnya berjumlah £490,000 seminggu, gaji tertunda untuk mendapatkan tandatangannya.

Bagaimanapun, semalam, Sport mendedahkan bahawa Man Utd nampaknya telah mengalami perubahan hati dan bersedia untuk membayar jumlah gaji yang hampir sama yang ditangguhkan untuk akhirnya mendapatkan tandatangannya.

Nampaknya senjata besar The Red Devils sedang berusaha keras untuk memastikan perjanjian itu dimeterai segera tetapi bekas pemain Ajax itu, yang kini berada di AS bersama Barcelona, ​​masih sama sekali menentang untuk menandatangani untuk pasukan merah Manchester, tanpa mengira semua tekanan yang dibawa kepadanya. Selain daripada gajinya yang tertunda kerana dia, terdapat juga isu United tidak dapat menawarkan bola sepak Liga Juara-Juara musim ocming. Yang pada hakikatnya, apabila dorongan datang untuk menolak, bermakna Red Devils benar-benar perlu melihat pilihan lain.

Ejen De Jong, Ali Dursun, sudah pun memberitahu bos Old Trafford melalui Sport untuk berhenti mengejar pemain tengah itu, yang baru-baru ini membeli sebuah rumah di Barcelona dan paling berpuas hati berada di bandar Barcelona bersama teman wanitanya.

Ten Hag mungkin perlu serius mengejar pilihan lain tidak lama lagi jika semua usaha dan muslihat untuk menarik bekas pemainnya ke Old Trafford gagal sama sekali.