Liga Perdana Berita

Borussia Dortmund mahu Jadon Sancho menyertai kem latihan di Marbella minggu depan

Syukur kerana pemain buangan Manchester United, Jadon Sancho, kelab Old Trafford dan Borussia Dortmund telah mencapai persetujuan untuk pinjaman pemain sayap itu sehingga akhir musim.

Terdapat kesediaan ditunjukkan di kedua-dua pihak untuk menyelesaikan perjanjian, walaupun dengan kedua-dua pihak bersetuju terdapat butiran penting yang masih perlu diselesaikan.

Dortmund berharap untuk mempunyai Sancho di kem latihan cuaca panas mereka di Marbella minggu depan walaupun tiada jaminan pinjaman akan dimuktamadkan hujung minggu ini dalam perjanjian yang dilaporkan akan menelan belanja pasukan Bundesliga itu sekitar £2.6 juta dan, sejak Khamis, hanya cukai. butiran dibiarkan untuk diisih, diserahkan kepada akhbar Jerman Bild.

Sancho telah meninggalkan Dortmund untuk menyertai Manchester United dengan nilai £73 juta pada 2021 tetapi tidak membuat penampilan sejak Ogos selepas dibuang daripada skuad kendalian pemain Belanda Erik ten Hag.

Agregat dua belas gol pemain sayap itu dalam 82 perlawanan nampaknya merupakan pulangan pelaburan yang agak sederhana untuk jumlah yang besar yang telah didermakan United untuk khidmatnya tetapi dia paling menjanjikan menunjukkan bakat dan kebolehannya yang luar biasa semasa menikmati empat musim prolifik di Dortmund, menjaringkan gol. 50 gol dalam 137 perlawanan.

Mesin penjaring gol dan bekas rakan sepasukan Erling Haaland memuji Sancho sebagai ‘pembaling yang betul’, sebagai bukti penghormatan tinggi di mana dia dipegang oleh mereka yang biasa dengannya di Dortmund.

Ia akan menjadi ujian yang menarik untuk Sancho kembali ke peringkat tertinggi bola sepak biasa, terutamanya kerana dia tidak pernah berlatih dengan pasukan utama United sejak September.

Bagaimanapun, laporan telah muncul bahawa dia berlatih ‘seperti binatang’ pada bulan Disember dengan cadangan bahawa beberapa rakannya di United mahu melihat dia dimasukkan semula ke dalam skuad Ten Hag.