Ligue 1 Berita

Paul Pogba mengadakan perbincangan ‘ringkas’ dengan ketua PSG Nasser Al-Khelaifi di tengah-tengah hubungan keluar Man Utd

Paul Pogba akan menjadi ejen percuma pada akhir musim ini.

Pemain tengah Manchester United Paul Pogba baru-baru ini bercakap dengan presiden kelab Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi semasa pertemuan ringkas di Perancis, menurut laporan.

Pogba secara meluas dijangka meninggalkan Red Devils menjelang musim depan selepas gagal bersetuju dengan kontrak baharu di Old Trafford walaupun berbincang panjang dengan hierarki kelab itu. Wakil pemain berusia 28 tahun itu telah dikunci dalam rundingan dengan United untuk beberapa lama tetapi masih belum memuktamadkan cadangan lanjutan kepada perjanjian semasanya.

Pogba akan menjadi ejen bebas pada penghujung musim depan, bermakna dia akan dapat mencapai perjanjian pra-kontrak dengan kelab asing mulai Januari.

Sebilangan peminat berpotensi telah dikaitkan dengan perpindahan untuk perkhidmatannya dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dengan Real Madrid dikatakan antara pihak yang berminat.

Bagaimanapun, gergasi Sepanyol itu dilaporkan bimbang kedatangan Pogba akan menghalang laluan pembangunan Eduardo Camavinga dan Federico Valverde.

PSG juga telah dikreditkan dengan keinginan untuk membawa pemain Perancis itu kembali ke negara asalnya dan memberikannya kontrak wang mega terakhir dalam kariernya. Nampaknya Pogba boleh tergoda dengan kemungkinan menyertai kelab gergasi Ligue 1 itu secara percuma sebelum musim depan.

Dia baru-baru ini bertemu dengan Al-Khelaifi di sebuah hotel di Paris, dengan pasangan itu menikmati perbincangan ringkas sebelum berpisah, menurut The Athletic.

Bagaimanapun, laporan itu menyatakan bahawa sumber PSG telah menafikan cadangan perbualan Pogba dengan Al-Khelaifi telah dirancang terlebih dahulu berhubung dengan langkah masa depan.

Mereka dikatakan telah bertembung satu sama lain secara kebetulan, tetapi insiden itu sedikit sebanyak meningkatkan harapan United yang semakin pudar untuk mengekalkan pemain mereka.

Ia masih belum dapat dilihat sama ada dia akan mendapat idea untuk tinggal lanjutan di Old Trafford berikutan pelantikan Ralf Rangnick sebagai pengurus sementara kelab itu.

Ejen Pogba, Mino Raiola, baru-baru ini menegaskan bahawa dia masih belum hilang tidur kerana kegagalan United untuk bersetuju dengan perjanjian baharu dengan pemain tengah itu setakat ini.

“Anda perlu bertanya kepada Manchester United mengenainya,” kata Raiola kepada The Times ketika ditanya mengenai situasi anak guamnya bulan lalu.

“Pada masa ini semuanya tenang. Tiada kemas kini.”