Liga Perdana Berita

Thomas Tuchel memberi reaksi selepas pengumuman Jurgen Klopp yang dia akan meninggalkan Liverpool

Bos Bayern Munich, Thomas Tuchel, telah memberi reaksi terhadap berita bahawa Jurgen Klopp akan meninggalkan peranannya sebagai pengurus kelab Liverpool pada penghujung musim ini.

Tuchel melahirkan rasa terkejutnya dan kehilangan kata-kata apabila mendengar pengumuman Klopp pada hari Jumaat bahawa bos Reds itu akan meninggalkan Liverpool pada penghujung musim.

Pemain berusia 56 tahun itu mula-mula mengambil alih Liverpool pada Oktober 2015 dan kini mempunyai tujuh trofi utama sepanjang berada di kelab itu setakat ini. Pengumumannya mendapat perhatian dunia bola sepak, dengan Tuchel, pengurus semasa di Bayern Munich, menjadi yang terbaru bertindak balas terhadap berita yang mengejutkan itu. Tuchel telah menggantikan Klopp selepas yang terakhir meninggalkan Borussia Dortmund pada 3025,

Tuchel dan Klopp berkongsi saingan persahabatan di ruang istirahat manakala yang pertama berada di Paris Saint-Germain dan Chelsea. Kini Tuchel telah bertindak balas terhadap berita itu dalam sidang akhbar pada hari Jumaat, mengakui dia kehilangan kata-kata mengenai perkara itu.

“Saya perlu menghadamkan perkara itu dahulu, saya tidak boleh berkata apa-apa buat masa ini,” kata Tuchel kepada pemberita pada hari Jumaat, sambil memikirkan cara untuk bertindak balas terhadap berita tergempar itu. “Kloppo adalah salah seorang jurulatih terbaik di dunia, dia sentiasa berjaya mempengaruhi kelab tempat dia bekerja. Ia berita besar.”