Malaysia Liga Super Malaysia

Ketiadaan pemain bintang tidak menjadi masalah buat PKNP FC

Ketua jurulatih PKNP FC, Abu Bakar Fadzim masih optimis tentang peluang pasukannya untuk melakar kejutan di pentas Liga Super musim ini, biarpun tidak mempunyai pemain berstatus bintang dalam skuad mereka.

Mereka hanya diberikan slot Liga Super apabila Felda United dan Terengganu FC II diturunkan ke Liga Premier, namun bekas pengendali Perak ini mempunyai harapan tinggi untuk melihat anak buahnya membuktikan kebolehan mereka.

“Situasi ini sebenarnya membuka peluang kepada pemain muda untuk menyerlah dan beraksi lebih kerap. Memang PKNP FC tidak dibarisi pemain bintang, tetapi saya cukup yakin dengan kemampuan pemain muda,” kata Abu Bakar kepada Arena Metro.

“Mereka tak rugi apa-apa jika mencuba untuk bersaing dengan pasukan utama. Kita meraih mata pada perlawanan pertama, secara automatik moral pemain meningkat. Kita perlu kekalkan rentak kemenangan,” tambah jurulatih yang turut dikenali sebagai ‘Coach Burn’ itu.

Pemain yang dijangka menjadi tonggak utama mereka untuk musim ini adalah Shahrel Fikri, pemain muda yang dinobat sebagai penyerang tempatan terbaik di Anugerah Bolasepak Kebangsaan, tahun lepas.

PKNP akan memulakan kempen Liga Super mereka pada 3 Februari depan apabila mereka turun berdepan Negeri Sembilan di Stadium Batu Kawan.