Berita Luar Negara

Live Streaming K League Classic: Jeonbuk Hyundai Motors vs Jeju United

Jika anda mahu tahu siapa yang bakal menjuarai K League Classic musim ini, anda tidak boleh terlepas dari menyaksikan perlawanan ini. Jeonbuk menduduki tempat teratas dengan 69 mata dan sekiranya mereka berjaya meneswakan Jeju (65 mata) hari ini, mereka akan sah meraih kejuaraan liga.

Jika Jeonbuk tidak berjaya mendapatkan kemenangan pada hari ini, peluang mereka untuk meraih kejuaraan liga mungkin terjejas. Minggu depan, mereka akan berdepan dengan Ulsan Hyundai, salah satu pasukan yang paling kuat dalam K League Classic musim ini.

Sekiranya mereka tewas hari ini, perbezaan mata di antara mereka dan Jeju United akan dikurangkan ke satu mata. Dan jika mereka tewas lagi minggu hadapan, Jeju mungkin boleh merampas kedudukan teratas di carta liga. Jeju juga berdepan dengan situasi yang sama. Dengan hanya dua lagi perlawanan berbaki dalam saingan liga, kedua-dua pasukan perlu memenangi perlawanan ini.

Kali terakhir Jeonbuk turun bertemu Jeju, penyerang mereka Kim Jin-su menjaringkan gol pada minit ke 43 untuk membantu Jeonbuk meraih tiga mata. Namun, perlawanan tersebut agak sengit dan Jeju juga mempunyai pelbagai peluang untuk meraih kemenangan pada hari itu.

Jom saksikan Live Streaming K League Classic: Jeonbuk Hyundai vs Jeju United (Hanya untuk pengguna Celcom buat masa ini)