Ligue 1 Berita

Bekas bos Real Madrid, Zinedine Zidane, terbuka untuk menguruskan PSG pada masa hadapan

Tulisan tangan yang tidak menyenangkan di dinding menunjuk kepada pengurus OGC Nice Christophe Galtier yang disebut-sebut sebagai bos Paris Saint-Germain seterusnya.

Galtier bukanlah pilihan pertama mereka kerana kelab ibu negara itu memberi tumpuan kepada bekas bos Real Madrid, Zinedine Zidane, tetapi usaha mereka sia-sia kerana pandangan Zidane tertumpu pada tugas pasukan kebangsaan Perancis. Sekiranya berlaku kemungkinan Didier Deschamps memutuskan untuk keluar daripada peranannya berikutan Piala Dunia FIFA, bekas pengurus Real Madrid itu pasti mahukan jawatan itu sebagai pilihan pertamanya.

Namun begitu, pemain berusia 49 tahun itu ditanya oleh L’Equipe sama ada dia akan mempertimbangkan untuk mengambil tugas di PSG pada masa hadapan dan Zidane membiarkan pintu terbuka mengenai kemungkinan mengetuai kelab ibu kota itu jika keadaan tidak menentu. sepanjang jalan untuk dia.

“Jangan pernah kata tidak pernah. Sebagai pengurus, tidak ada 50 kelab di mana saya boleh pergi. Ada dua atau tiga kemungkinan,” kata Zidane.

Sekiranya Deschamps kekal bersama Les Bleus selepas Piala Dunia ini, ia akan bergantung kepada bagaimana Galtier sebagai pengurus PSG, sama ada dia berjaya atau tidak, untuk melihat sama ada PSG masih berminat dengan Zidane.