Liga Perdana Berita

Pele menghantar pesanan kepada Ronaldo selepas penggesahan perpindahan ke Manchester United

Legenda Brazil Pele mengirim tahniah di media sosial kepada Cristiano Ronaldo setelah perpindahannya dari Juventus kembali ke Manchester United disahkan dengan pesanan yang berbunyi: “Tidak ada perasaan yang lebih baik daripada menaklukkan dunia dan kembali ke rumah. Selalu bahagia, Cristiano.”

Kembalinya Ronaldo ke Old Trafford secara rasmi disahkan pada hari penamatan perpindahan, dan pemenang Balon d’Or lima kali itu menghantar mesej emosional kepada para peminat mengatakan bahawa dia sudah kembali ke tempat dia patut berada dan menambahkan satu barisan tulisan khas kepada bekas pengurus, Sir Alex Ferguson.

Ronaldo menjaringkan 118 gol dalam 292 permainan untuk United antara 2003 dan 2009, memenangi tiga gelaran Liga Perdana, Liga Juara-Juara, Piala FA dan dua Piala Liga.

“Manchester United adalah kelab yang selalu mendapat tempat istimewa di hati saya, dan saya terharu dengan semua pesan yang saya terima sejak pengumuman pada hari Jumaat,” kata Ronaldo.

“Saya tidak sabar untuk bermain di Old Trafford di depan stadium penuh dan menemui semua peminat lagi. Saya tidak sabar untuk bergabung dengan pasukan selepas perlawanan antarabangsa, dan saya harap kita akan memiliki musim yang sangat berjaya di depan.”

Pele mengatakan pada hari Selasa bahawa dia menjalani ujian rutin di hospital dan dia dalam keadaan sihat, menafikan laporan mengenai masalah kesihatan yang lebih serius.

Dia menulis di media sosial: “Lelaki, saya tidak pingsan dan saya berada dalam keadaan sihat. Saya menjalani ujian rutin saya, yang sebelumnya tidak dapat saya lakukan kerana wabak itu.”

Seorang wakil Pele mengatakan bahawa dia akan dibebaskan dari hospital pada hari Selasa.