Liga Perdana Berita

Lampard mempunyai peminat di Selhurst Park yang menyokongnya untuk menjadi pengurus baru

Frank Lampard memiliki beberapa peminat penting yang berada belakang dinding Crystal Palace yang ssasarkannya sebagai calon untuk berpotensi menggantikan Roy Hodgson sebagai pengurus, menurut Daily Mail.

Palace belum memuktamadkan keputusan mengenai masa depan Hodgson di Selhurst Park tetapi telah mulai menyusun pengganti yang mungkin dengan Sean Dyche dari Burnley yang disebut-sebut sebagai calon teratas.

Walau bagaimanapun, Palace juga ada beberapa calon calon lain dengan Chris Wilder, Eddie Howe, dan Lampard saat ini tidak bekerja tetapi nampaknya ketiga-tiga mereka mempunyai peminat dalam hierarki Palace, menurut Daily Mail.
Lampard dipecatkan dari jawatannya di Chelsea pada bulan Januari, berikutan keputusan dan persembahan yang tidak konsisten yang membuat mereka tergantung di meja pertengahan Liga Perdana, dan pelatih itu digantikan dengan cepat oleh Thomas Tuchel dari PSG, yang sejak itu telah melakukan pekerjaan yang hebat sejauh ini dalam mengubah pasukan menjadi pencabar empat teratas Liga Perdana sekali lagi.

Walaupun ini boleh dikatakan sebagai pengakhiran awal yang tidak sempurna untuk penyokong Lampard di Stamford Bridge yang mengidolakan mantan legenda Blues, pelatih berusia 42 tahun itu mungkin tidak akan tiada kerja terlalu lama kerana laporan lain dari Daily Mail mencadangkan bahawa mantan pemain tengah Blues yang ikonik itu telah muncul sebagai calon kejutan untuk pekerjaan pelatih pasukan England U-21.

Aidy Boothroyd nampaknya berjuang untuk mengatasi Three Lions ketika bertanding di Kejuaraan Eropah dan mungkin akan dikeluarkan jika mereka tersingkir dari kejohanan.

Ini mungkin membuka jalan untuk laluan Lampard kembali ke dalam pengurusan kerana pastinya bagus bagi Lampard untuk menaiki kuda sekali lagi jika dia merasa selesa melakukannya. Walaupun warisannya tidak rusak menjelang akhir penggulingan Chelsea yang tidak tepat pada waktunya, penyingkirannya juga tidak meningkatkannya.

Permulaan yang baru dengan pasukan yang berada di bawah tekanan yang lebih rendah daripada yang dialami diBlues boleh menjadi lebih sesuai untuk Lampard.