Malaysia Liga Super Malaysia

Selangor tidak bercadang ambil import baharu, mahu kekalkan Evan, Ilham

Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Selangor (FAS), Rosman Ibrahim mengesahkan Selangor tidak bercadang untuk melakukan sebarang pertukaran pemain import pada jendela perpindahan kedua.

Ini meskipun prestasi empat pemain import baharu musim ini iaitu Alfonso de la Cruz, Willian Pachecho, Evan Dimas dan Ilham Udin kurang menyerlah jika dibandingkan dengan Rufino Segovia yang telah menjaringkan lapan gol setakat ini.

Selepas 10 perlawanan Liga Super, impak yang diberikan khususnya pemain tengah de la Cruz dan Ilham kurang berkesan sekali gus mengundang rasa tidak puas hati penyokong Red Giants.

Namun menurut Rosman, pihak FAS perlu berhati-hati dalam melakukan rombakan drastik kerana akan membebankan kewangan pasukan.

“Buat masa ini, pihak pengurusan belum bercadang untuk menukar pemain import. Bukan mudah untuk menggantikan pemain import kerana ini akan membabitkan perbelanjaan besar.

“Pihak pengurusan melihat aksi yang dipamerkan pemain import tidak begitu teruk, kalau dinilai aksi terakhir menentang JDT, kami berjaya memberikan saingan hebat.

“Berdasarkan pemain import yang ada sekarang, Selangor menduduki tangga kelapan dan berjaya ke separuh akhir Piala FA, jadi kami masih menaruh kepercayaan kepada pemain yang sedia ada sekarang ini,” katanya kepada Berita Harian.

Di bawah kendalian jurulatih Nazliazmi Mohd Nasir, Selangor dilihat banyak bergantung kepada Segovia yang kini menjadi penjaring terbanyak liga dengan lapan gol.

Namun, Ilham dan Evan yang turut bermain di bahagian serangan masih tercari-cari rentak dan menghadapi kesukaran untuk menjaringkan gol dalam saingan liga manakala Cruz ditukarkan ke posisi pertahanan tengah bergandingan dengan Pachecho.