Liga Super Malaysia

Bintang baru Perak Brendan Gan kembali beraksi buat kali pertama sejak 2016

Brendan Gan sudah kembali!

Pemain kacukan Malaysia-Australia itu berjaya turun beraksi untuk Perak buat kali pertama malam semalam dan membantu mereka meraih kemenangan 5-1 ke atas Felcra dalam perlawanan persahabatan yang berlangsung di Stadium UM Arena.

Walaupun Felcra membuka tirai jaringan pada awal perlawanan, Perak berjaya bangkit semula melalui satu gol daripada Nizad Ayub dan dua gol daripada Khairil ‘Beto’ Anuar. Nizad kemudiannya menjaringkan satu lagi gol di separuh masa kedua, sebelum Gilmar meledak di penghujung perlawanan untuk menjadikan skor perlawanan 5-1.

Kredit Foto: Perak TBG

Perlawanan semalam merupakan penampilan pertama Brendan Gan sejak dia mengalami kecederaan ACL ketika bersama skuad kebangsaan pada tahun 2016.

Ketika itu, Brendan masih terikat dengan Kelantan namun pasukan pantai timur itu membuat keputusan untuk melepaskannya pada penghujung musim.

Bekas bintang muda Sydney FC itu kemudian menjalani proses pemulihan di Australia sepanjang 2017, sebelum menerima tawaran Perak FA untuk kembali beraksi di Liga Super musim ini.