England Berita

Beribu-ribu penonton memenuhi Stadium Anfield untuk persembahan jelajah Rolling Stones SIXTY yang bersejarah

Stadium Anfield penuh sesak petang ini apabila ribuan peminat berkumpul untuk pertunjukan ENAM PULUH Rolling Stones ketika kumpulan rock legenda itu secara rasminya telah memulakan jelajah besar ke Eropah untuk memperingati 60 tahun mereka dalam industri muzik .

Ditubuhkan di London pada tahun 1962, kumpulan legenda itu terus menjadi salah satu artis muzik terlaris sepanjang zaman. Kini, untuk memperingati perayaan besar 60 tahun mereka dalam industri muzik, pemuzik legenda telah memulakan jelajah Eropah epokal mereka, singgah di bandar berprofil tinggi termasuk Munich, Milan, Amsterdam, London dan banyak lagi – tidak melupakan Liverpool, sudah tentu .

Pertunjukan yang dinanti-nantikan malam ini adalah kali pertama The Rolling Stones mengadakan persembahan di bandar ini sejak 1971. Ahli asal Mick Jagger, Keith Richards dan Ronnie Wood disertai oleh pemain dram Steve Jordan, selepas kematian pemain dram Charlie Watts musim panas lalu.

Mempunyai kapasiti lebih daripada 50,000, peminat semua peringkat umur telah bersatu di Stadium Anfield untuk mendengar lagu-lagu popular termasuk Sympathy for the Devil, (I Can’t Get No) Satisfaction, Jumpin’ Jack Flash, Gimme Shelter dan banyak lagi.