Liga Perdana Berita

Mimpi ngeri déjà vu berulang untuk Manchester United walaupun tawaran yang lebih baik di buat untuk Jadon Sancho?

Struktur tawaran terbaru Manchester yang dicadangkan untuk penyerang Jadon Sancho dari Borussia Dortmund akan menyaksikan kelab Inggeris itu membayar lebih banyak di depan dengan selebihnya dalam tambahan yang boleh dicapai, dengan cadangan awal semasa yang diandaikan oleh The Red Devils menjadi £67 juta di hadapan sekitar £8 juta sebagai tambahan.

Walaupun tawaran yang disempurnakan oleh United untuk Sancho, dengan kelab itu sekarang ketahui bahawa nilainya lebih dari total £75 juta, termasuk tambahan, yang ditawarkan oleh United.

Dalam perubahan tidak tersangka déjà vu secara tiba-tiba yang mengancamkan sejarah berulang, berita terkini yang muncul bahawa Manchester United diberitahu sekali lagi tanpa ragu – dalam pengulangan episod perpindahan mimpi ngeri musim lalu – untuk bersetuju dengan syarat Dortmund yang tidak boleh dirundingkan penilaian untuk Sancho dan tepat pada pertengahan bulan depan.

Seperti musim lalu, kelab Manchester ini juga telah ditetapkan tarikh akhir untuk memenuhi harga permintaan Borussia Dortmund untuk Sancho dengan kelab Bundesliga menolak untuk mengundurkan diri dari penilaian £82 juta untuk Sancho setelah United membuat tawaran pembukaan mereka, menurut laporan dari Jerman.

Rupa-rupanya kelab Bundesliga juga bersikeras untuk bonus di atas yuran perpindahan awal, dan ingin masa depan pemain sayap England itu disusun pada pertengahan bulan depan. Akhbar Jerman Ruhr Nachrichten mendakwa harga Dortmund bernilai £82 juta ditambah bonus ‘tidak boleh dirundingkan’.

Sementara itu, pemain berusia 21 tahun itu dikatakan telah menyetujui syarat-syarat peribadi untuk pindah ke Old Trafford, tetapi tarikh akhir baru ini tidak memberikan cukup masa kepada Old Trafford untuk mencapai kesepakatan dengan Dortmund.

Dan keadaannya memburuk pada musim panas lalu, ketika pasukan Ole Gunnar Solskjaer memperoleh harga 108 juta poundsterling untuk Sancho dan diberitahu untuk membuat tawaran memuaskan sebelum 10 Ogos.

The Red Devils awalnya menganggap keputusan mereka untuk menunggu sepertinya akan melunaskan bulan lalu ketika pengarah sukan Dortmund, Michael Zorc, mendedahkan bahawa kelab itu mempunyai “perjanjian lelaki” dengan Sancho bahawa dia boleh meninggalkan musim panas ini “dalam keadaan tertentu”.

Ini kemudian menimbulkan harapan bahawa United dapat menurunkan harga pemain dengan kadar yang lebih rendah, sehingga angka yang jauh lebih rendah £65 juta itu muncul.

Tetapi wahyu terbaru menunjukkan bahawa kedua-dua kelab masih berbeza dalam penilaian masing-masing Sancho. Dan kali ini, Solskjaer dan pasukan perpindahannya sepertinya diberi waktu lebih sedikit untuk menyepakati perjanjian daripada musim panas lalu, ketika Dortmund berusaha untuk mengatasi tekanan.

Juga telah diperhatikan bahawa sementara United dilaporkan telah membuat tawaran pembukaan, tuntutan bahawa Dortmund bersikeras £82 juta terlebih banyak bagi beberapa peminat, yang mengatakan kepada kelab untuk “meninggalkan perbincangan”.

Seorang penyokong masuk ke Twitter untuk mengatakan ” [Sancho] Tidak membuat bangku simpanan untuk permainan pertama England dan tidak keluar dari bangku simpanan pada perlawanan kedua. Saya memang sampahkan perjanjian dan jom berjalan.”

Seorang lagi tweet: “Dia tidak layak. Saya akan lebih menghormati United jika mereka berjalan meninggal.”