Liga Super Malaysia Berita

[VIDEO] JDT lebarkan jurang mata di Liga Super, Ifedayo ledak hatrik untuk Selangor

Johor Darul Ta’zim (JDT) melebarkan lagi jurang mata di Liga Super apabila menewaskan Petaling Jaya City 3-0 di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, malam tadi.

Pasukan tuan rumah itu mendahului seawal minit pertama apabila hantaran bola Leandro Velazquez disambut dengan tandukan Gonzalo Cabrera dalam kotak penalti.

JDT menggandakan kedudukannya apabila Bergson berjaya merampas bola dari pemain PJ City sebelum merembat deras bola dari luar kotak penalti melepasi gawang gol pihak lawan pada minit ke-20.

10 minit kemudian, Bergson menambah gol ke-3 JDT hasil lorongan bola Leandro Velazquez dan kedudukan 3-0 kekal hingga tamat perlawanan.

 

JDT kini mengumpul 20 mata, melebarkan jurang sehingga 4 mata dengan Kedah yang berada di tempat ke-2 dengan 16 mata dan Terengganu di kedudukan ke-3 dengan 15 mata.

Kuala Lumpur City mencatat kemenangan kedua musim ini apabila menewaskan Pahang dengan 2-1 hasil jaringan Paulo Josue pada minit ke-18 dan Daniel Ting yang menjaringkan gol pertamanya musim ini pada minit ke-70.

Pahang hanya mendapat gol di saat-saat akhir perlawanan yang hasil jaringan Herold Goulon.

Ifedayo Olusegun pula menjadi wira Selangor apabila menewaskan Perak 3-1 di Stadium Majlis Perbandaran Petaling Jaya.

 

Pemain import Nigeria itu menjaringkan gol pada minit kelapan, ke-31 dan ke-71, manakala Perak hanya meraih gol di hujung perlawanan hasil jaringan pemain gantian Farid Khazali.

Melaka United mencatat kemenangan pertama di bawah pemilik baharu apabila mudah menewaskan pasukan tercorot liga, UiTM 3-0 di Stadium UiTM hasil jaringan Sony Norde pada minit ke-36, Stefan Nikolic (minit ke-60) dan S.Kumaahran (minit ke-65).