Liga Juara-Juara Berita

“Apabila Santiago Bernabeu selesai, Anfield akan kelihatan seperti tempat latihan” – Valdano bertindak balas terhadap komen Klopp

Bekas pemain, pengurus, dan pengarah sukan Real Madrid, Jorge Valdano, menghentam balik ketika dia bercakap dengan stesen radio Sepanyol, Onda Cero, setelah kemenangan Real Madrid ke atas Liverpool mengenai komen Jurgen Klopp yang kurang baik tentang stadium Valdebebas selepas kekalahan Liverpool ke Real Madrid di Valedebebas dalam pertemuan Liga Juara-Juara.

Pemain Argentina yang fasih itu diminta pendapatnya mengenai komen Jurgen Klopp di mana pengurus Liverpool itu tidak berdiplomatik ketika berbicara mengenai stadium Alfredo Di Stefano baik sebelum dan selepas permulaan.

“Aneh malam ini kerana stadium dan situasinya, tetapi Anfield sekurang-kurangnya adalah stadium yang tepat – itu akan baik bagi kami,” kata Klopp kepada wartawan selepas perlawanan.

Valdano tegas dalam tindak balasnya:

“Real Madrid tidak bermain di Valdebebas untuk kelebihan kompetitif. Mereka kehilangan lebih banyak daripada yang mereka peroleh dengan perubahan pemandangan,” jelas Valdano.

“Apabila Santiago Bernabeu selesai, apa yang akan kelihatan seperti kem latihan ialah Anfield.”

Tepukan ke Valdano dan Real Madrid.

Klopp telah mendapat kritikan kerana sikapnya yang tidak sopan dan alasan yang pelik mengikuti pertandingan tersebut. Sebagai penolakan yang tidak bermaya, kumpulan pembinaan yang membina Valdebebas dan stadium Alfredo Di Stefano menghantar Jurgen Klopp model 3-D kecil menunjukkan stadium baru Alfredo Di Stefano.

Pengurus Jerman itu mungkin cuba menangkis tekanan dari skuadnya sendiri, tetapi cara dia melakukannya pasti meninggalkan rasa tidak sedap di mulut kebanyakan orang.

Yang membuat seseorang tertanya-tanya apa yang sebenarnya kian dalam fikiran pengurus Jerman itu dengan kejatuhan bentuk pasukannya musim ini.