Ligue 1 Berita

Leandro Paredes mengimbas kembali pertkaran panas dengan Lionel Messi semasa perlawanan PSG-Barcelona

Leandro Paredes Mengimbas Kembali Pertukaran Panas dengan Lionel Messi Semasa Perlawanan Semasa perlawanan Pusingan 16 Liga Juara-Juara UEFA 2021 Paris Saint-Germain menentang FC Barcelona, ​​terdapat insiden di mana pemain tengah Leandro Paredes terlibat dalam konfrontasi sengit dengan Lionel Messi.

Beberapa bulan kemudian, kedua-duanya akan menjadi rakan sepasukan apabila Messi menandatangani kontrak dengan kelab ibu kota itu selepas pemergian mengejut dari kelab Sepanyol itu. Marca menyampaikan kenyataan Paredes, mengimbas kembali apa yang berlaku semasa pertukaran dengan rakan sepasukan Argentina.

“Dia marah kerana saya telah membuat komen terhadap rakan sekerja saya dan dia mendengar saya, dan dia menjadi panas. Dia panas. Dia kacau saya, teruk. Saya mahu bunuh diri, saya mahu pergi ke rumah saya,” kata Paredes.

Paredes kemudian menyatakan bahawa dia teragak-agak apabila kedua-duanya berada dalam pasukan kebangsaan Argentina untuk Copa America dan tertanya-tanya sama ada Messi akan menarik balik pertukaran antara kedua-duanya. Namun, yang mengejutkannya, pemain tengah PSG itu menyatakan bekas bintang Barcelona itu bertindak seolah-olah tiada apa yang berlaku.

“Saya melihatnya dalam Pasukan Kebangsaan dan dia berlakon seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku. Dia menunjukkan kepada saya apa dia sebagai seorang manusia. Hubungan itu berterusan apabila ia datang. Sekarang, apabila perbualan keluar, Kami bercakap dan ketawa, tetapi ia benar-benar panas. Dia mahu membunuh saya,” kata Paredes.

Tambahan pula, pemain berusia 27 tahun itu meluahkan bagaimana kedua-duanya menjadi lebih rapat sejak Messi tiba di ibu negara Perancis musim panas lalu. Paredes menyatakan bagaimana pemain Argentina dalam skuad itu mempunyai hubungan yang baik pada musim lalu.

“Kami mempunyai kumpulan di kalangan warga Argentina. Kami ada pelekat, semuanya ada. Saya mempunyai Leo, dan saya menghantarnya kepadanya. Dia ketawa. Saya bercakap dengan pelekat. Fide juga banyak menggunakannya, tetapi saya yang paling berat,” kata Paredes.