Luar Negara Berita

Hazard Cedera Sebelum Aksi Europa

Bintang Chelsea, Eden Hazard akan terlepas perlawanan Liga Europa hari ini menentang kelab dari Belarus, BATE Borisov dengan kecederaan belakang dan akan berhadapan dengan cabaran untuk pulih sebelum perlawanan Liga Perdana, Ahad ini menentang Burnley, pengurus Maurizio Sarri berkata.

Pemain antarabangsa Belgium itu adalah pemain terbaik Chelsea dengan tujuh gol dalam sembilan penampilan Liga Perdana untuk kelab musim ini.

“(Eden) keluar,” kata Sarri pada sidang akhbar pada hari Rabu. “Dia mendapat masalah belakang, kami cuba selesaikan masalah itu pada hari Ahad.”

Pengurus kelahiran Itali itu berkata yang mana pasukannya berada di tempat ketiga dalam Liga Perdana Inggeris dan mendahului kumpulan Liga Europa dengan dua kemenangan dalam dua perlawanan, juga berkata dia akan merehatkan pemain tengah Jorginho, yang telah memulakan sembilan perlawanan liga Chelsea setakat ini.

“Kami perlu bermain selepas lima hari dari perlawanan terakhir,” kata Sarri. “Masalahnya akan berlaku pada hari Ahad kerana kami perlu bermain selepas 65 jam, kami perlu mengubah sesuatu, Jorginho perlu berehat sekarang. ”

Perlawanan terakhir Chelsea adalah seri 2-2 dengan Manchester United yang berakhir dengan drama selepas pembantu jurulatih Sarri, Marco Ianni bersemangat merayakan penyamaan lewat di depan bangku pelawat.

Perayaan Ianni mencetuskan perbalahan dengan pengurus Manchester United, Jose Mourinho pada minit-minit akhir perlawanan dan dia kemudiannya didakwa dengan kelakuan tidak wajar oleh Persatuan Bola Sepak.

Sarri dan Ianni kedua-duanya meminta maaf kepada Mourinho selepas insiden tersebut dan Ianni berkata dia mahu memberikan pembantunya peluang untuk menebus kesalahannya.

“Seperti yang saya katakan selepas perlawanan, kita salah,” tambah Sarri. “Saya berada di sana ketika Marco bercakap kepada Mourinho dan dia berkata maaf dengan serta merta, dia menyedari dia salah.

“Saya mahu memberikannya peluang, dia sangat menyesal dan dia menyedari kesalahan itu.”