Piala Malaysia Berita

Lee Tuck Bersemangat, Mahu Tambah Koleksi Piala

Selepas mengalahkan juara bertahan, Johor Darul Ta’zim (JDT), Terengganu kini mahu menjadikan Perak sebagai mangsa seterusnya dalam perlawanan akhir Piala Malaysia.

Pemain tengah Lee Tuck begitu bersemangat untuk membantu Terengganu memenangi Piala Malaysia di Stadium Shah Alam pada hari Sabtu.

“Misi kami belum lengkap, kita perlu bersiap sedia untuk Perak, jadi pertemuan kelima kita dengan Perak tahun ini.

“Pada pandangan peribadi saya, perlawanan akhir pasti berbeza, saya mahu ia menjadi sejarah untuk diri saya sendiri.

“Ia akan menjadi peristiwa istimewa untuk ayah saya, dan dua adik-beradik saya yang akan terbang dari England ke Kuala Lumpur untuk menonton perlawanan akhir,” kata pemain kelahiran England yang berasal dari Malaysia.

Dalam pertemuan sebelum ini, Perak dan Terengganu masing-masing mencipta dua kemenangan pada perlawanan diantara satu sama lain dalam Liga Super dan Piala Malaysia.

Terengganu ketinggalan dari 2-0 dan bangkit menjaringkan gol dengan JDT 2-2 pada perlawanan separuh akhir hujung minggu lalu di Stadium Larkin untuk kemenangan 3-2 agregat.

Lee Tuck, yang akan bergelar ayah pada tahun depan, berkata kemenangan terhadap JDT memberi motivasi kepada rakan sepasukannya.

“Kami tidak panik walaupun kami 2-0 turun menentang JDT hujung minggu lalu. Sebaliknya, kami terus mencipta peluang dan berjaya menjaringkan dua gol.

“Ini akan menjadi kekuatan kami pada perlawanan akhir,” tambah Lee Tuck