Malaysia

PJ Rangers tewas di tangan Terengganu, Lee Tuck dan Kipre terus meledak

Lee Tuck dan Kipre Tchetche terus menunjukkan gandingan yang positif apabila berjaya membantu Terengganu menumpaskan PJ Rangers di perlawanan pusingan kedua Piala FA petang tadi.

Terengganu menurunkan kesebelasan pertama yang cukup kuat, dengan Lee Tuck, Kipre dan Ashaari Shamsuddin mengemudi jentera serangan mereka, manakala PJ Rangers pula dibarisi oleh bekas tonggak Sarawak, Ronny Harun, dengan Thamil Arasu di bahagian serangan.

Meskipun pasukan tuan rumah nampak positif di awal perlawanan, Lee Tuck akhirnya membuka tirai jaringan untuk Terengganu pada minit ke-37. Igor Zojic kemudiannya memberi Sang Penyu kelebihan 2-0, apabila berjaya menewaskan penjag gol PJ Rangers, Farhan Abu Bakar pada minit ke-59.

15 minit kemudian, Shahrul Aizad menjaringkan gol ketiga Terengganu, sebelum kapten pasukan, Kipre Tchetche sempat meledak untuk gol keempat mereka, sekaligus membantu skuad Irfan Bakti mara ke pusingan ketiga dengan kemenangan 4-0 yang selesa.

Kemenangan ini bermakna Terengganu akan menerima kunjungan Johor Darul Ta’zim pada 10 Mac akan datang dengan momentum yang positif. Bagi PJ Rangers pula, mereka akan kembali mengalihkan fokus terhadap misi Piala FAM, dengan perlawanan menentang Terengganu City FC menanti mereka pada hari Rabu ini.