Liga Perdana Berita

Pemain-pemain Sheffield United berlawan semasa kekalahan di Wolves

Pemain-pemain Sheffield United akhirnya bertelagah sesama mereka semasa kekalahan 1-0 di Wolves semalam yang mengetepikan Blades semakin hampir untuk tersingkir daripada Liga Perdana.

Tandukan Pablo Sarabia memastikan anak buah Gary O’Neil mendapat tiga mata penting untuk mengangkat Wolves ke tangga kelapan dalam jadual. Walau bagaimanapun, selepas jaringan itu, pertengkaran sengit berlaku antara Vinícius Souza dari Sheffield United dan Jack Robinson, yang dengan pantas menjadi tolak-menolak sesama mereka.

Pemeriksaan VAR diikuti sebelum kedua-duanya meneruskan pergelutan mereka dalam adegan mengingatkan antara pemain Newcastle Lee Bowyer dan Kieron Dyer yang menyaksikan kedua-duanya dibuang padang pada 2005.

Bagaimanapun pengurus United Chris Wilder menolak kepentingan insiden itu terhadap semangat berpasukan pasukannya.

“Itu berlaku di setiap kelab di seluruh negara, tiga atau empat kali setahun,” kata Wilder.

“Itu berlaku secara tertutup di setiap peringkat, di Man City dan bahagian bawah Liga Dua.

“Anda tidak mahu melihatnya tetapi ia boleh. VAR melihatnya dan bagi saya, anda hanya bergerak dengan pantas.

“Mereka diberitahu tentang tanggungjawab mereka pada separuh masa. Kami bercakap dengan budak-budak lelaki dan mereka baik-baik saja dan keren.”

Pasukan pelawat telah mempamerkan sikap pergaduhan yang betul pada separuh masa kedua untuk menolak Wolves ke dalam penyudah yang bertompok-tompok, dengan anak buah Wilder hampir beberapa inci dari gol penyamaan lewat apabila Auston Trusty gagal menyentuh bola berbahaya James McAtee melintasi gawang.

Kekalahan ke-19 mereka dalam 26 perlawanan liga menyebabkan Sheffield United masih terperosok di kaki carta liga, ketinggalan lapan mata dari tempat selamat, dan merenung kembali buruk ke Kejuaraan.

Wolves juga telah menjangkakan musim perjuangan selepas kehilangan pengurus Julen Lopetegui pergi hanya beberapa hari sebelum kempen bermula, tetapi O’Neil entah bagaimana mengubah keadaan dan kini menjadi antara pesaing untuk Pengurus Terbaik di England kerana dia telah mendalangi cabaran dengan cemerlang untuk Pertandingan Eropah musim depan.

Walaupun telah memintas Chelsea, Newcastle dan West Ham serta berada dalam satu mata daripada Brighton di tempat ketujuh, pengurus Wolves itu berkata pasukannya mesti meningkat jika mereka ingin menyimpan cita-cita Eropah.

“Persembahan separuh masa kedua itu tidak membawa kami ke Eropah,” kata bekas bos Bournemouth itu.

“Pemain telah bermain dengan sangat baik dan mungkin saya agak sukar hari ini, anda tidak mempunyai hak untuk menang, tetapi persembahan separuh masa kedua kelihatan jauh daripada pasukan yang menolak ke Eropah.”