Liga Perdana Berita

Erling Haaland dan Kevin De Bruyne dalam barisan ramalan Man City menentang Burnley

Manchester City kembali beraksi dalam Liga Perdana malam ini bertujuan menambah tekanan kepada pendahulu liga, Liverpool apabila melayan kunjungan Burnley di Stadium Etihad.

Legenda Manchester City Vincent Kompany akan membawa pasukannya ke bekas kubunya buat kali pertama dalam liga teratas dan akan mengharapkan kehadiran yang lebih baik daripada tahun lepas apabila kedua-dua pasukan bertemu dalam Piala FA, apabila Erling Haaland menjaringkan gol. hatrik malam itu dengan City mengalahkan pendahulu Kejuaraan ketika itu 6-0. Walaupun mendapat promosi ke Liga Perdana, Clarets telah bergelut untuk menyesuaikan diri dengan liga teratas.

Pasukan Kompany boleh menjangkakan tugas berat menentang The Blues apabila bos City, Pep Guardiola mengumumkan pada sidang akhbarnya pada hari Selasa bahawa Haaland akan cergas untuk pemilihan buat kali pertama sejak kecederaannya pada Disember. Peningkatan dalam pertahanan juga diumumkan apabila Manu Akanji dan John Stones juga disahkan cergas sepenuhnya.

Oleh itu, semua skuad City sedang menjalani latihan dan bersedia untuk dipilih pada pertengahan minggu ini dan dengan pilihan pilihan yang luas ini, Guardiola dijangka memanfaatkan peluang terbaik ini untuk berpotensi mendapat tempat di atas pendahulu Liverpool.