Liga Perdana Berita

Casemiro boleh dikeluarkan oleh Man Utd pada musim panas ini dengan bayaran yang lumayan

Manchester United nampaknya bersedia untuk melepaskan Casemiro daripada kontraknya menjelang musim panas berikutan prestasinya yang tidak konsisten dan kecederaan yang menjejaskan prestasinya musim ini, menurut Daily Star.

Bekas bintang Real Madrid itu menyertai Red Devils dari kelab ibu kota Sepanyol itu dalam perjanjian bernilai £70 juta musim lalu dan mempamerkan kemahiran mengagumkan dan pengalaman luasnya dalam kempen sulung yang baik dengan sumbangan penting dari segi pertahanan dan serangan. Bagaimanapun, pemain berusia 31 tahun itu – kelihatan jelas tidak dapat dihubungi pada minggu-minggu awal dan hampir tidak bermain sejak November selepas kecederaan hamstring – telah bergelut untuk meniru prestasi cemerlang yang ditunjukkannya musim lalu.

Dengan baki dua tahun lagi dalam perjanjian £350,000 seminggu dengan pilihan selama 12 bulan lagi, berita terkini ialah United sedang berusaha untuk mendapatkan persetujuan bersama untuk pembebasan awalnya kerana pemain Brazil itu kini merupakan penerima pendapatan tertinggi bersama di United. bersama rakan senegara Raphael Varane. Difahamkan Sir Jim Ratcliffe dan Lembaga Pengarahnya yang akan datang di United berharap bahawa pemergiannya akan mengelakkan pembelian perpindahan masa depan yang meminta persamaan.

Walaupun United boleh menjual Casemiro dengan potongan harga pada masa akan datang, mereka nampaknya lebih cenderung untuk mengambil pemain tengah itu daripada bil gaji mereka dan nampaknya bersedia untuk membuat bayaran besar lebih daripada £20 juta kepada bintang itu.