Liga Perdana Berita

Man United merancang serbuan berganda untuk menandatangani pemain £195 juta

Erik Ten Hag sedar bahawa dia perlu bertindak pantas untuk memperkuatkan lagi skuad itu pada jendela perpindahan Januari ini kerana dia mempunyai sasaran untuk mendapatkan dua pemain Benfica.

Pemain seperti Antonio Silva, Goncalo Ramos dan Florentino didakwa antara sasaran utama yang dikehendaki oleh pasukan teratas Eropah dan dua yang pertama berada dalam senarai hajat United, menurut laporan oleh O Jogo hari ini.

Ramos secara kreditnya menjaringkan 15 gol dalam semua pertandingan untuk Eagles musim ini selain menjaringkan hatrik cemerlang di Piala Dunia pada Pusingan 16 dan media Portugal telah mendakwa bahawa penyerang tengah berusia 21 tahun itu adalah salah seorang daripada pilihan utama untuk Erik ten Hag untuk mengukuhkan serangannya bulan ini.

Pada masa yang sama United juga berminat untuk mengupah khidmat Antonio Silva untuk mengukuhkan barisan belakang mereka kerana pemain berusia 19 tahun itu juga menonjolkan diri untuk Seleccao di Qatar sambil juga menjadi pemain yang mantap di belakang untuk Benfica dalam kempen semasa.

O Jogo bagaimanapun telah mendedahkan bahawa pada jendela perpindahan Januari, kaveat Benfica dalam menjual pemain mereka hanya jika klausa penamatan mereka diaktifkan.

Ramos mempunyai klausa pelepasan 120 juta euro dalam kontraknya dan Silva mempunyai klausa 100 juta euro. Untuk menandatangani kedua-duanya, Man Utd perlu mengeluarkan yuran gabungan sebanyak 220 juta euro (£195 juta).

Ten Hag sangat memerlukan penyerang untuk menggantikan Cristiano Ronaldo di Old Trafford dan Ramos adalah calon utama sebagai pengganti.

Sementara itu dari segi pertahanan tengah, Harry Maguire terus memainkan peranan sebagai pemanas bangku simpanan. United mengeluarkan banyak wang untuk mendapatkan Lisandro Martinez pada musim panas lalu.

Mungkin mereka juga perlu memecahkan wang untuk memikat Antonio Silva?