Liga Perdana Berita

Pelan perpindahan Man United Ten Hag berkata banyak di tengah-tengah pusingan-U Harry Maguire dalam prestasi

Kapten Manchester United, Harry Maguire, telah pulih dalam prestasi menyarung jersi England, tetapi ini mungkin tidak mencukupi untuk pemain pertahanan tengah itu menyelamatkan kariernya di Old Trafford, dengan kelab itu dilaporkan memandang dengan angan-angan ke arah pertahanan Napoli, Kim Min-jae.

Maguire telah membentuk dengan segar sebagai salah seorang pemain negaranya yang lebih mengagumkan pada Piala Dunia ketika dia membantu pasukannya untuk mendahului kumpulan mereka dan dengan berkesan mengatur pertembungan 16 terakhir dengan Senegal. Ini adalah perubahan penting bagi pemain yang banyak terkepung yang perjuangannya di peringkat kelab menyaksikan dia kehilangan tempat permulaannya di bawah Erik ten Hag.

Pemain Belanda Manchester United, Ten Hag telah menyatakan pendiriannya dengan jelas dengan menandatangani pemain Ajax, Lisandro Martinez pada musim panas dan menggandingkannya dengan bekas dinamo Real Madrid, Raphael Varane. Dan jika Kim dari Korea Selatan turut serta, ini mungkin satu lagi kenyataan yang tidak sesuai untuk masa depan Maguire bersama kelab Manchester itu.

Minat United yang didakwa terhadap Kim muncul selepas musim yang mengagumkan di peringkat kelab dan antarabangsa untuk pemain berusia 26 tahun itu. Selain membantu Napoli berlumba ke puncak carta Serie A jauh mendahului saingan mereka, pertahanan teguh itu turut mengikutinya dengan memainkan peranan penting dalam membantu Korea Selatan menempah pertemuan 16 terakhir Piala Dunia dengan Brazil.

Hanya menyertai Napoli sepanjang musim panas, bekas pemain Fenerbahce itu – dengan klausa pelepasan €45 juta (£38 juta), menurut laporan di Itali – tiba selepas Kalidou Koulibaly berlepas ke Chelsea, tetapi dengan pantas menunjukkan kehadirannya di Stadio Diego Armando Maradona.

Napoli mendahului lapan mata dalam Serie A selepas 15 perlawanan dan juga mengungguli kumpulan Liga Juara-Juara mengatasi Liverpool. Kim telah bermain 20 perlawanan untuk pasukan Luciano Spalletti, menjaringkan dua kali.