eropah Berita

Peguam Ronaldo menyemak butir-butir cadangan pemindahan Al Nassr bernilai €200 juta setahun yang menakjubkan

Bekas bintang Manchester United, Cristiano Ronaldo, masih belum memutuskan sama ada menerima atau tidak tawaran kontrak besar daripada kelab Arab Saudi, Al Nassr.

Pemain antarabangsa Portugal itu, yang kini menumpukan perhatian pada Piala Dunia 2022 di Qatar, baru-baru ini meninggalkan Man Utd selepas kontraknya ditamatkan sebagai respons kepada temu bual kontroversinya dengan Piers Morgan.

Masa depan Ronaldo dalam bola sepak Eropah secara amnya kini kelihatan diragui, kerana peguamnya menyemak tawaran €200 juta setiap musim yang menakjubkan daripada Al Nassr, menurut Fabrizio Romano dalam Taklimat Harian untuk CaughtOffside hari ini.

Romano belum pasti keputusan yang akan dibuat Ronaldo, dan menambah bahawa dia merasakan pemain berusia 37 tahun itu masih cukup bagus untuk bermain untuk kelab Liga Juara-Juara.

Namun, nampaknya menjadi satu perjuangan bagi ejen Ronaldo, Jorge Mendes untuk mencari tawaran yang sesuai daripada pasukan teratas di Eropah, jadi ia akan menjadi menarik untuk melihat jika dia semakin tergoda untuk menerima tawaran besar daripada Al Nassr ini.

“Cadangan itu ada di meja: €200 juta setiap musim sehingga Jun 2025. Peguam Cristiano sedang menyemak semua butiran cadangan dan tawaran komersial yang termasuk dalam jumlah ini,” jelas Romano.

“Saya tidak tahu tentang keputusan Cristiano, dia belum membuat keputusan dan saya tiada dalam fikirannya jadi kami tidak boleh meramalkan… tetapi cadangan itu ada.

“Pada pendapat saya, dia masih mempunyai kualiti terbaik untuk bermain dalam Liga Juara-Juara tetapi tidak mudah untuk mencari penyelesaian yang baik pada Januari!”

Ronaldo mempunyai kerjaya yang hebat di peringkat tertinggi, dan sukar untuk membayangkan dia mengambil langkah ini ke liga yang kurang kompetitif, walaupun dia menghampiri hari lahirnya yang ke-38.

Namun, peminat United pastinya akan mendoakan yang terbaik untuknya, kerana dia kekal sebagai lagenda kelab tanpa mengira bagaimana keadaan berjalan dalam tempoh keduanya di Old Trafford.