Liga Perdana Berita

Ejen Jack Grealish ‘bersetuju dengan Aston Villa untuk membiarkan bintang England meninggalkan musim panas ini selepas Euro 2020’

Laporan muncul yang mendakwa bahawa Aston Villa telah mencapai kesepakatan dengan ejen Jack Grealish untuk membiarkan bintang England itu meninggalkan kelab ketika Kejuaraan Eropah berakhir.

Sportsmail mendedahkan dalam satu eksklusif bulan lalu bahawa Manchester City ingin menghancurkan rekod perpindahan Britain untuk pemain berusia 25 tahun itu dan bersedia membayar £100 juta untuk penyerang Villa itu.

Dan menurut The Sun, Villa telah bercakap dengan wakil Grealish di ICM Stellar Sports semasa pemain itu bertugas di peringkat antarabangsa, dengan ejen pemain tengah itu kini berpuas hati dengan perjanjian untuk meninggalkan kelab musim panas ini.

Laporan itu menambahkan bahawa City telah menunda sebarang tawaran untuk penyerang Villa itu sehingga selepas Kejuaraan Eropah dan pasukan Pep Guardiola akan menawar Grealish pada bulan Julai sehingga dia dapat bergabung untuk latihan pra-musim.

Pemain berusia 25 tahun itu mempunyai empat tahun lagi untuk kontrak Villa dan menghabiskan sepanjang kariernya di kelab Midlands, yang tidak mahu melihatnya meninggalkan kelab itu.

Grealish kini berada dengan pasukan Three Lions di Euro 2020 dan baru-baru ini membintangi pasukan kebangsaan dalam kemenangan 1-0 ke atas Republik Czech pada hari Selasa.

Sementara itu, pasukan Dean Smith telah pun menjaga diri mereka sendiri kerana kedudukan pemain tengah penyerang itu perlu diperhatikan sekiranya Grealish menjauhkan diri dari kelab musim panas ini, dengan bintang yang sedang meningkat naik, Emiliano Buendia, tiba dari Norwich dalam kesepakatan yang dapat mencapai £40 juta.

Villa juga melengkapkan perpindahan percuma bekas pemain Ashley Young, yang juga dapat memainkan peranan kiri seperti Grealish di kelab, setelah pemain berusia 35 tahun itu memilih untuk meninggalkan Inter Milan yang baru saja membawa mereka ke Serie A.