Liga Perdana Berita

Newcastle United akan menandatangani perjanjian dengan Odysseas Vlachodimos dari Nottingham Forest

Newcastle United boleh menandatangani penjaga gol simpanan Nottingham Forest, Odysseas Vlachodimos sebagai sebahagian daripada perjanjian yang akan membawa Elliot Anderson ke tempat City.

Pasukan Magpies telah bersetuju dengan perjanjian £35m dengan Forest untuk Anderson, yang dijual untuk memastikan Newcastle tidak melanggar peraturan Keuntungan dan Kelestarian Liga Perdana.

Petang ini menandakan tarikh akhir perakaunan untuk pengiraan PSR, dan penjualan kedua-dua Anderson dan Yankuba Minteh, yang menyertai Brighton dalam perjanjian £33m, akan memastikan Newcastle tidak berdepan penalti mata musim depan.

Terdapat cadangan bahawa Newcastle boleh melihat untuk menandatangani sama ada Anthony Elanga atau Morgan Gibbs-White sebagai sebahagian daripada perjanjian yang ditetapkan untuk membawa Anderson ke Forest.

Kedua-dua pemain tidak akan menuju ke Tyneside, namun Newcastle difahamkan sedang membincangkan kemungkinan menambah Vlachodimos dalam barisan penjaga gol mereka.

Pemain antarabangsa Greece berusia 30 tahun itu menyertai Forest dari Benfica September lalu dalam perjanjian yang dilaporkan melibatkan bayaran permulaan €4.9 juta, yang boleh meningkat kepada sekitar €9.3 juta sebaik sahaja alat tambah dimasukkan.

Vlachodimos membuat penampilan sulung dalam Liga Perdana menentang Aston Villa November lalu, mengekalkan rekod bersih dalam kemenangan 2-0, tetapi hanya membuat empat lagi penampilan di liga utama dalam baki kempen ketika bekas penjaga gol Newcastle, Matz Sels memantapkan dirinya sebagai Nuno Espirito Nombor satu pilihan Santo.

Jabatan penjaga gol Newcastle berada dalam keadaan berubah-ubah sepanjang musim panas, dengan Martin Dubravka dijangka akan pergi selepas memasuki tahun terakhir kontraknya. Loris Karius dilepaskan sebagai ejen percuma pada penghujung musim lalu.

The Magpies mengadakan perbincangan awal dengan Valencia mengenai pemain antarabangsa Georgia, Giorgi Mamardashvili, tetapi apabila perjanjian terbukti mustahil untuk menjadi broker, mereka mengalihkan perhatian mereka kepada penjaga gol Burnley, James Trafford.