Liga Perdana Berita

Tottenham diberitahu untuk memikat Conte sebagai pengganti Mourinho atau berisiko kehilangan Harry Kane

Adrian Durham nampaknya cenderung bahawa Spurs harus membidik lebih tinggi daripada Graham Potter, Eddie Howe dan Scott Parker – tiga pengurus yang telah dikaitkan dengan penggantian Jose Mourinho di utara London – dan cepat memilih Antonio Conte sebagai penggantinya, yang memenangi gelaran Liga Perdana Inggeris bersama Chelsea, dan memimpin Inter Milan ke kemenangan Serie A pertama mereka dalam 11 tahun pada hari Ahad.

Durham juga bersikeras Harry Kane akan ‘keluar dari pintu seperti tembakan’ jika ketua Tottenham, Daniel Levy tidak mempunyai pengurus elit dalam rancangannya.

Durham memberitahu talkSPORT: “Saya memanggilnya Graham Plodder yang sedikit tidak sopan.

“Dia lebih baik dari itu, tetapi ada cara pejalan kaki yang dimainkan Brighton yang sepertinya disukai oleh beberapa orang.

“Saya melihat kekurangan gol dan fikir ia harus menjadi lebih baik daripada itu. Potter, Parker atau Eddie Howe – dan kemudian saya melihat Antonio Conte, yang baru sahaja memenangi gelaran di Inter Milan.

“Itulah yang semestinya Spurs cuba tarik ke kelab bola sepak mereka. Sekiranya mereka mengikuti salah satu daripada tiga yang pertama, dengan hormat kepada mereka, tidak mungkin Kane tetap berada.

“Bayangkan percakapan itu, Daniel Levy berkata kepada Harry Kane, ‘dengar, saya tahu anda mungkin telah bercakap tentang pergi, tetapi saya akan memujuk anda untuk tinggal kerana Eddie Howe akan datang untuk menguruskan kelab ini'”.

“Harry Kane akan keluar dari pintu seperti tembakan.”

Kane telah menjaringkan 220 gol dalam 332 penampilan untuk Tottenham, tetapi belum memenangi trofi untuk kelab kesayangannya. Dipercayai penyerang produktif itu mungkin harus meninggalkan Tottenham musim panas ini demi kerjayanya jika mereka tidak layak ke Liga Juara-Juara musim depan.

Pasukan Ryan Mason berada lima mata di bawah Chelsea di tempat keempat dengan baki empat perlawanan.