Liga Perdana Berita

Komen bilik persalinan Sadio Mane mengenai masa depan Liverpool

Pemain antarabangsa Senegal, Sadio Mane, memberikan pandangan jujur ​​tentang musim sukar yang sedang dimenggalami oleh The Reds di Anfield dan bagaimana dia dan rakan sepasukannya berharap dapat mengubah keadaan.

Membuka kesukaran musim ini di mana mereka sangat ditimpa oleh kecederaan yang melumpuhkan pasukan – mengakibatkan larian mengerikan yang belum pernah terjadi sebelumnya di gelanggang Liga Perdana Inggeris dan melihat peluang mereka untuk mempertahankan gelaran itu lenyap dan kemungkinan juga penyudah empat teratas tersingkir di depan mata mereka – Mane bersemangat bahawa masih ada kepercayaan di dalam bilik persalinan Anfield bahawa masa depan sebenarnya sangat cerah.

Bintang Liverpool yang bertaraf dunia itu menjelaskan bagaimana bos Jurgen Klopp dan rakan sepasukannya dapat menangani situasi itu sambil menegaskan dengan sikap yakin bahawa dia “lebih bangga menjadi pemain Liverpool”.

“Mari kita jujur,” kata Mane. “Kami berada dalam masa yang sukar dan ini kadang-kadang berlaku pada pasukan, yang sekali lagi merupakan bahagian bola sepak.

“Kita harus menghadapi situasi itu dan tidak berhenti percaya, tetapi terus berjuang, teruskan motivasi kita dan pergi lagi.

“Ketika anda seorang pejuang, anda tidak mencuba membuat alasan, kami di sini untuk mencari jalan keluar.

“Bersama dengan rakan sepasukan selalu memberi saya tenaga yang tinggi.

“Anda dapat melihat kualiti pasukan dan jika anda datang ke bilik persalinan, saya rasa anda tidak akan mempunyai pilihan lain selain melihat masa depan anda seperti akan cerah kerana dengan skuad ini dan pasukan ini ada sikap dan kepercayaan bahawa semuanya akan berubah.”

Walaupun hanya mencatatkan satu assist dalam tujuh perlawanan terakhir Liga Perdana, penyerang itu menjaringkan gol dalam setiap kemenangan 16-terakhir Liga Juara-Juara atas RB Leipzig, memberikan pasukannya harapan sebenar mereka dapat menghasilkan sesuatu yang istimewa dalam pertandingan yang paling berprestij di benua musim ini di mana mereka masih belum mengalami kekalahan setelah menjaringkan 16 gol dan kebobolan sekali sahaja.

Dia menambah:

“Dalam bola sepak – dan dalam kehidupan secara umum – anda tidak boleh mengharapkan apa-apa dan selama bertahun-tahun keadaan rumit ini tidak berlaku.

“Kami selalu berjaya, tetapi sekarang ini telah terjadi dan kami dapat melihatnya seperti bagaimana kehidupan terjadi.

“Untuk mengubahnya? Tidak lain dan tidak bukan, tetap bersikap positif dan berjuang.

“Inilah yang cuba kami lakukan untuk mengubah keadaan ini dan saya yakin ia akan berubah. Saya lebih bangga menjadi pemain Liverpool.

“Saya gembira, saya sangat menikmati berada di sini dan berkongsi padang dengan rakan sepasukan untuk Kelab Bola Sepak Liverpool.”