LaLiga Berita

Man Utd ‘mempertimbangkan untuk menawarkan kontrak dua tahun kepada Sergio Ramos’ atas gaji Real Madrid semasa

Walaupun Real Madrid tetap bertahan dengan gaji yang tinggi, nampaknya bos Manchester United Ole Gunnar Solskjaer dapat meningkatkan barisan pertahanannya dengan menandatangani Sergio Ramos dengan perpindahan percuma musim panas ini.

Nampaknya ada masalah dari segi gaji kerana pemain pertahanan veteran itu, yang berusia 35 tahun pada bulan Mac, saat ini sedang melakukan perbincangan dengan majikannya mengenai perpanjangan kontrak, yang dapat memungkinkan Red Devils masuk dan menandatangani Ramos dengan perpindahan percuma dari apa yang boleh menjadi beberapa tahun terakhir dalam kerjayanya yang sangat berjaya.

Walaupun paket gaji Ramos sekarang pasti akan menjadi yang tertinggi di kelab, ketiadaan bayaran perpindahan mungkin akan menggoda Ed Woodward untuk menawarkan pemain pertahanan itu kontrak jangka pendek.

Media Sepanyol Grand Hotel Calciomercato melaporkan bahawa United sedang mempertimbangkan tawaran kontrak dua tahun untuk Ramos ketika Los Blancos berusaha mengurangkan anggaran gaji mereka kerana berlakunya wabak. Pemain antarabangsa Sepanyol itu dilaporkan ingin mengekalkan gaji semasa £13.4 juta setiap musim hingga musim panas 2024, Real telah menawarkan £11.1 juta setiap musim hingga musim panas 2023.

Pemain pertahanan itu berkata setelah mereka memperoleh kejayaan di Liga pada bulan Julai:

“Saya akan berada di sini bertahun-tahun kerana Presiden mahu saya berada di sini. Itu tidak bergantung pada saya.

“Saya gembira di sini dan saya mahu mengakhiri karier saya. Saya harap saya dapat bersara di sini.”

Sementara itu, bos United Ole Gunnar Solskjaer dilaporkan tidak mengharapkan penambahan besar selama jendela Januari, dengan mengatakan awal minggu ini:

“Saya rasa pemain yang kami buat pada musim panas menguatkan skuad dengan sangat baik.

“Penandatanganan yang baik, watak yang baik, pemain yang bagus. Januari selalu sukar tetapi jika ada sesuatu yang anda fikirkan adalah sasaran jangka panjang pula itulah senario lain.

“Tetapi tidak banyak pasukan yang ingin kehilangan pemain mereka pada bulan Januari, jadi tidak mungkin sesuatu terjadi di dalam. Mungkin ada dua atau tiga yang keluar kerana, satu, mereka layak bermain bola sepak, untuk kebaikan mereka sendiri dan untuk mereka sendiri kerjaya.”