Liga Perdana Berita

Tandukan sempurna penyerang Everton membuatkan Alan Shearer terpesona

Tandukan hebat pemain kebangsaan England, Dominic Calvert-Lewin yang disempurnakan dari lompatan menentang graviti yang luar biasa menyaksikan Everton berjuang untuk merebut bahagian dari rampasan untuk seri 2-2 dengan Liverpool di derby Merseyside semalam.

Rakan sepasukan Lucas Digne memainkan peranan yang sangat penting ketika dia mengayunkan umpan silang yang menggembirakan dan penyerang Everton melaksanakan lompatan tinggi yang sukar untuk mengubah peluang menjadi gol yang luar biasa. Tiba-tiba entah dari mana dia muncul dalam gambar dan melompat dengan kepantasan dan ketinggian ke udara, menanduk bola dengan ketepatan menuju terus ke gol.

Itu adalah gol yang mendapat perhatian tidak lain daripada Alan Shearer, pencetak gol utama Liga Perdana sepanjang masa, yang terpesona dengan pelaksanaannya yang sempurna, tepat pada masanya dan ketepatannya. Terkejut dengan apa yang disaksikan dengan matanya sendiri, itu adalah keindahan sempurna dari gol yang pasti dia memang harap menjaringkan dirinya sendiri.

“Wah! Masukkan ke dalam kotak yang akan diambilnya di hujungnya, lepaskannya (Andrew) Robertson, saya akan menghadap pemain pertahanan. Bangun dulu, tidak ada yang akan menghalangnya,” kata Shearer pada Match of the Day.

“Untuk mendapatkan arah, untuk mendapatkan kekuatan, ketepatan, semua itu, sangat mengagumkan. Apa permulaannya. Cap England, gol England, penjaring terbanyak dalam Liga Perdana. Wah. Mengagumkan.”

Pasti memerlukan banyak untuk mendapatkan penjaring terbanyak Liga Perdana Inggeris untuk berseru ‘Wow!’ dua kali dengan pastinya gol ini pasti benar-benar menarik perhatiannya.

Calvert-Lewin berada dalam penampilan yang luar biasa musim ini, dengan Carlo Ancelotti berjaya mendapatkan yang terbaik dari bintang yang terkenal dan rajin, yang telah menyebabkan gol berlimpah untuk Everton dan serangan pertama untuk pasukan senior England.

Peminat Everton pasti akan berharap dengan cemas untuk lebih banyak gol dari penyerang ketika musim ini berlangsung.