Liga Perdana Berita

Harry Redknapp menggandakan tuntutan kelayakan Tottenham menjadi juara Liga Perdana

Bekas pengurus Tottenham, Harry Redknapp telah melipatgandakan dakwaannya baru-baru ini bahawa kelab lamanya dapat membuat kejutan terbesar musim ini untuk merebut gelaran Liga Perdana, dan sejauh ini dia terus bertahan dengan ramalan itu.

Redknapp baru-baru ini mengatakan Jose Mourinho membangun semula skuad dan menambahnya dengan menandatangani pemain seperti Gareth Bale, Sergio Reguilon dan Carlos Vinicius dapat menjadikan Tottenham sebagai pesaing untuk menjadikan juara Liga Perdana musim ini, tetapi dalam proses itu banyak menerima bantahan untuk ramalannya.

Namun, dia telah melipatgandakan pandangannya, dengan mengatakan bahawa ‘hampir akan menjadi hasil yang paling aneh’ untuk melihat Spurs di tangga teratas muncul akhir musim.

Dia menulis di ruangannya di Sun:

“Saya datang sedikit demi sedikit untuk mencadangkan Spurs boleh menjadi pencabar gelaran serius musim ini, tetapi apa yang membimbangkannya?

“Cukup jelas tidak ada (kelab) yang akan melarikan diri seperti Liverpool kali terakhir – dan berwujud beberapa hasil permainan yang tidak tersangka.

“Dan saya tahu Tottenham telah menjadi beg campuran, walaupun seberapa baik mereka bermain di Old Trafford hampir tidak diendahkan kerana kebanyakan orang memberi tumpuan kepada betapa buruknya United bermain.

“Tetapi mereka akan berada di sana atau sekitar musim ini, walaupun saya rasa juara akhirnya akan menjadi Liverpool atau Manchester City.

“Anda tidak dapat mengalahkan pasukan yang dibangun Jose Mourinho, dan ada persaingan yang tulen untuk setiap posisi.

“Ini penuh dengan pemain antarabangsa dan kedalamannya menunjukkan bahawa mereka berada di tempat yang lebih baik untuk menangani kecederaan yang tidak dapat dielakkan.

“OK, mereka mungkin masih kekurangan, tetapi hampir tidak akan menjadi hasil yang paling aneh dalam masa paling aneh ini.”

Tottenham telah membuat permulaan yang cukup mengagumkan untuk musim ini, terutama ketika mereka membelasahkan pemegang gelaran musim lalu Liverpool, meraih tujuh mata dari empat perlawanan pembukaan mereka.

Anak buah Mourinho ketinggalan lima mata di belakang pendahulu Everton menuju pertembungan Ahad dengan West Ham.

Jangan terlalu cepat menolak tuntutan berani Harry. Perkara-perkara asing telah berlaku sebelumnya, dan akan selalu berlaku, dalam bola sepak.