Liga Perdana Berita

Bos Bayern Munich yang akan datang, Vincent Kompany, bersiap sedia untuk mendapatkan Jack Grealish untuk bekerjasama dengan Harry Kane

Kelab gergasi Bundesliga, Bayern Munich dilaporkan sedang bersiap sedia untuk mendapatkan bintang England dan Manchester City, Jack Grealish.

Di ambang dilantik sebagai pengurus Bayern, Vincent Kompany nampaknya tidak membuang masa mengenal pasti sasaran perpindahan untuk musim panas dan meletakkan sasarannya untuk membawa Grealish ke Jerman kerana bekas pengurus Burnley itu adalah peminat tegar bekas kapten Aston Villa.
Ini boleh menyaksikan pemain berusia 28 tahun itu, yang menyertai City dari Aston Villa dengan harga £100 juta pada 2021, bergabung dengan rakan sepasukannya di England, Harry Kane dalam barisan hadapan Bayern.

Grealish baru sahaja memenangi kejuaraan Liga Perdana ketiga di Stadium Etihad dan boleh menambah Piala FA pada hari Sabtu, tetapi nampaknya telah gagal di bawah kendalian Pep Guardiola, setelah memulakan hanya 10 daripada 29 perlawanan Liga Perdana yang dia tersedia untuk musim ini, dengan Guardiola lebih banyak menggunakan pemain sayap bintang Gthe dalam Liga Juara-Juara.

Grealish hanya menjaringkan tiga gol dan menyumbang tiga bantuan dalam kempen yang mengecewakan, yang menjejaskan peluangnya untuk bermain bersama England pada Euro 2024, yang akan diadakan di Jerman pada musim panas ini.

The Sun menambah bahawa Guardiola dan City berkemungkinan menentang sebarang pendekatan daripada Bayern untuk Grealish, yang masih mempunyai tiga tahun untuk menjalankan perjanjian enam tahun yang dipersetujuinya pada 2021.

Pemain sayap itu juga merupakan tokoh popular di bilik persalinan City dan menjadi nadi dan jiwa perayaan selepas mereka memenangi rekod kejuaraan Liga Perdana Inggeris buat kali keempat berturut-turut hujung minggu lalu.

Bayern secara teorinya boleh berbaris dengan Grealish di sayap kiri dan seorang lagi bekas pemain City di Leroy Sane di sebelah kanan, kedua-dua belah Kane, yang menjaringkan 44 gol musim ini.