Liga Perdana Berita

Prestasi Sancho selepas kepulangan ke Dortmund menyebabkan Gary Neville gila ketawa

Hanya 22 minit sahaja yang diperlukan untuk pemain Man United, Jadon Sancho, yang dikatakan ‘gagal’  untuk kembali pantas dalam memburu gol selepas membuat penampilan kali kedua untuk Borussia Dortmund, yang menyebabkan legenda Manchester United Gary Neville tertawa dalam keadaan histeria.

Sekiranya terdapat pengkritik yang masih meragui kemahiran Sancho sebelum ini di sekitar kawasan gol, bekas pemain buangan Man United itu dengan pantas menepikan keraguan itu.

Pemain antarabangsa England itu berada di padang selama hampir 22 minit dalam penampilannya yang kedua untuk bekas kelabnya Borussia Dortmund pada hari Sabtu – di mana dia cepat menjadi terkenal sebelum ditandatangani oleh pasukan Red Devils – apabila dia dengan cepat merebut peluang untuk memasangkan bola kepada Marco Reus untuk gol kedua penting dalam perjalanan untuk menang 3-0.

Ikon Man United dan bekas kapten United, Gary Neville, secara terang-terangan meledak dengan ketawa riuh rendah apabila pemain itu – yang sebelum ini telah dibekukan oleh Erik ten Hag di Liga Perdana – serta-merta menggariskan kualiti intrinsiknya dengan kebangkitannya dengan serta-merta sekali lagi di Bundesliga.

Sancho, 23, telah diketepikan sejak empat bulan lalu daripada seluruh skuad United selepas tidak bersetuju dengan bekas bos Unitednya mengenai prestasinya dalam latihan beberapa bulan yang lalu.

Ia jelas terbukti – berdasarkan persembahan terbaru ini, sekurang-kurangnya – bahawa pemain sayap itu nampaknya tidak kehilangan mana-mana kebolehan kaki pantasnya dan potensi luar biasanya untuk mengubah keadaan memihak kepada pasukannya.