Liga Perdana Berita

Manchester United terdesak mencari penyerang setaraf Harry Kane dengan empat pemain besar disasarkan

Manchester United telah menunjukkan minat yang mendalam terhadap Harry Kane yang malangnya tidak berminat sepanjang musim panas dan saham minoriti baharu pemilik bersama bilionair Britain bersedia untuk melancarkan bidaan baharu untuk penyerang elit lain.

Sir Jim Ratcliffe dan barisan tertingginya telah meletakkan sasaran mereka pada penyerang tengah baharu untuk meningkatkan serangan United sebagai keutamaan, dengan pemain No. 8, bek tengah dan bek kanan turut disasarkan.

Mana-mana penyerang baharu yang ditandatangani dijangka bermain bersama Rasmus Hojlund yang menandatangani £72 juta, yang menjaringkan gol kedua Liga Perdana dalam pergelutan mereka menentang Tottenham.

Pemilik saham minoriti baharu Ratcliffe berada dalam kotak pengarah di Old Trafford betul-betul di sebelah Sir Alex Ferguson buat kali pertama sejak perjanjian pengambilalihannya diumumkan bulan lepas. Pemain sayap Crystal Palace Michael Olise telah dikenal pasti oleh United buat masa ini sebagai sasaran utama perpindahan manakala Ratcliffe dan leftenan teratasnya merancang rombakan besar-besaran skuad mereka pada akhir musim ini.

Berita memberitahu bahawa pemain Everton, Jarrad Branthwaite akan dijadikan sebagai bek tengah manakala pemain Nice, Jean Clair Todibo juga berada dalam keterlaluan, walaupun banyak kelab Liga Perdana turut menyasarkan gandingan pertahanan itu.

Diakui majoriti pemain yang menjadi sasaran sukar untuk ditandatangani pada Januari, sementara juga perlu diingat bahawa United juga perlu terlebih dahulu menjual pemain untuk memastikan mereka kekal dalam peraturan perbelanjaan FFP.

Pelaburan pemilik Ineos itu dijangka meningkatkan dengan ketara keupayaan kelab untuk membeli pemain pada musim panas tanpa melanggar peraturan kewangan ketika United merancang untuk memulakan era Ratcliffe dengan cara yang besar pada musim panas ini.

United kini berada di ambang untuk menjual pemain tengah Hannibal Mejbri kepada Sevilla dengan harga £17.5 juta selepas bersetuju untuk membenarkan Jadon Sancho menyertai semula Borrussia Dortmund secara pinjaman minggu lalu, dengan perjanjian itu memberikan lebih banyak peluang untuk berbelanja bulan ini.

Ratcliffe dikatakan telah diberi kawalan penuh ke atas operasi bola sepak di bawah syarat perjanjiannya dengan Glazers dan jutawan itu meneruskan rancangan untuk merombak strategi perpindahan yang buruk di kelab itu.

Mengetuai audit struktur perpindahan di United ialah orang kanan Ratcliffe, Sir Dave Brailsford, dengan kedua-duanya berhasrat untuk membawa Dan Ashworth dan Paul Mitchell menjadi pengarah sukan.