LaLiga Berita

Reaksi Messi apabila Lewandowski memberitahunya tentang pengalamannya di Barcelona

Robert Lewandowski sedang menamatkan musim pertamanya bersama FC Barcelona selepas pemain antarabangsa Poland itu memberikan pukulan jaringan untuk membantu kelab Sepanyol itu menjulang trofi La Liga 2022-23.

Dalam temu bual dengan Interia Sport (h/t SPORT, bekas dinamo Bayern Munich itu memberikan satu permata maklumat mengenai reaksi segera Lionel Messi apabila dia memberitahu bintang Argentina itu tentang bagaimana kehidupan di Barcelona untuknya.

“Berahsia, tetapi apabila saya memberitahunya tentang Barcelona, matanya bersinar,” kata Lewandowski mengenai perbualannya dengan Messi pada majlis anugerah Laureus baru-baru ini.

“Dan ia tidak menghairankan, lagipun, dia dibesarkan di sini; dia mempunyai rumah di sini yang sering dia kunjungi. Barcelona adalah rumahnya.”

Lewandowski memutuskan untuk akhirnya berpindah ke pasukan Catalan itu selepas tempoh yang berpanjangan dan berjaya dalam tempoh sedekad dalam Bundesliga bersama Bayern Munich dan sejak itu telah mendapat rasa bola sepak Sepanyol yang menarik. Penjaring gol Poland yang prolifik itu telah menghabiskan sebahagian besar karier bola sepaknya setakat ini di Borussia Dortmund dan pasukan Bayern semasa berada di Bundesliga.

Lewandowski juga berkata bahawa dia mahu pemain Argentina itu kembali ke Camp Nou kerana dia tahu betapa bermakna bagi Blaugranas untuk memiliki Messi kembali dalam skuad selepas bintang PSG itu meninggalkan tempat yang penuh sebak pada 2021.