Liga Perdana Berita

Liverpool merancang untuk menjerat bintang Chelsea, Levi Colwill

Ia sama sekali tidak sukar, atau tidak dijangka, untuk melayan cadangan bahawa Jurgen Klopp mungkin sedang mencari baik pulih skuad besar-besaran pada penghujung musim ini, dengan mengukuhkan bilik enjin menjadi keutamaan, memandangkan kempen yang mengecewakan secara besar-besaran yang telah mereka lakukan. mengharungi penggal ini.

Kini nampaknya pasukan Anfield itu juga sedang meneroka kemungkinan menambah bala kepada barisan belakang mereka dengan pendedahan baru-baru ini bahawa The Reds sedang mencari pengganti Virgil van Dijk dalam jendela perpindahan akan datang.

Tonggak pertahanan Belanda The Reds telah menjadi penentu kejayaan Liverpool sejak ketibaannya pada 2018, walaupun bergelut untuk mempamerkan aksi terbaiknya musim ini.

Goal melaporkan bahawa Liverpool sentiasa memantau pasaran untuk mencari pewaris pemain Belanda itu dan pemain Chelsea, Levi Colwill adalah salah seorang pemain yang telah menarik perhatian mereka kerana bintang Blues itu kini dipinjamkan selama semusim di Brighton & Hove Albion tetapi yang paling ketara tidak dapat membuktikan dirinya sebagai pemain utama dalam pasukan Roberto De Zerbi. Namun begitu, pemain Inggeris itu telah mempamerkan sekilas bakatnya apabila dipanggil.

Pemain berusia 20 tahun itu berketinggian 6 kaki 1 inci, mempunyai potensi tinggi, selesa dengan penguasaan bola, kuat, memiliki kemahiran aerial yang mengagumkan, boleh melakukan jarak jauh dengan cepat dan cemerlang dalam pertahanan. Ini bermakna, secara ringkasnya, pemain pertahanan itu akan menjadi pemerolehan yang sangat baik untuk Liverpool.

Berpindah ke Anfield pada musim panas kemudiannya akan membolehkannya berkembang di bawah bimbingan van Dijk yang akan membantunya mencapai potensi penuhnya.

Bagaimanapun, laporan mendakwa bahawa The Blues berminat untuk mengikat pemain pertahanan mereka – yang masih berbaki dua setengah tahun dalam kontrak semasanya – dengan perjanjian jangka panjang baharu kerana kelab barat London itu kelihatan paling berhasrat untuk mengekalkan graduan akademi mereka. Selain itu, pihak Graham Potter pastinya amat keberatan untuk menjual pemain mereka kepada saingan langsung.

Liverpool benar-benar perlu meningkatkan taruhan dengan margin yang besar untuk merasmikan minat mereka untuk membeli Colwill – bernilai sekitar £9 juta oleh Transfermarkt – pada akhir musim ini untuk memujuk kelab barat London itu menjual pemain pertahanan berbakat tinggi itu.