Liga Perdana Berita

Jadon Sancho kembali ke latihan Manchester United menjelang pertembungan Arsenal

Tidak beraksi dalam XI Manchester United sejak seri 1-1 di Chelsea pada 22 Oktober hampir tiga bulan lalu, Jadon Sancho akhirnya kembali ke latihan pasukan utama yang telah lama ditunggu-tunggu selepas menjalani latihan yang sengit sendirian.

Bekas pemain sayap Borussia Dortmund itu berlepas ke Belanda selepas undian Chelsea tidak lama kemudian untuk menjalani program latihan individu.

Sancho juga tidak terlibat semasa United seri 1-1 di Crystal Palace pada malam Rabu, dan berkemungkinan besar berharap untuk kembali ke dalam skuad secepat mungkin, begitu juga dengan Ten Hag.

Bercakap awal bulan ini, pengurus United itu berkata: “Saya ingin mendapatkan Jadon kembali secepat mungkin.

“Tetapi juga dalam hal ini, saya tidak boleh memaksa proses ini dan jadi saya akan melakukan semua yang ada dalam kuasa saya tetapi beberapa proses yang anda tidak boleh paksa dan ini adalah salah satu daripadanya.

“Jadi saya juga perlu menunjukkan kesabaran, walaupun saya tidak mempunyai kesabaran kerana ya, anda betul, kami mempunyai kekurangan peluang di barisan hadapan.

“Pemain yang sedia dan berkemampuan untuk menyumbang dalam Liga Perdana, bukan sahaja Liga Perdana tetapi standard tertinggi bola sepak terkemuka.

“Dan Jadon adalah seorang – apabila dia cergas – dia akan menyumbang dan kemudian kami mempunyai pilihan tambahan dan jadi kami akan mempunyai lebih banyak peluang untuk memenangi banyak perlawanan.”

United menentang Arsenal dalam Liga Perdana pada hari Ahad dan, walaupun perlawanan itu mungkin terlalu awal untuk Sancho, peminat pastinya tidak sabar untuk melihatnya kembali ke padang tidak lama lagi.