Manchester United semakin hampir setahun sejak Ineos dipilih sebagai pembida pilihan untuk kepentingan minoriti dalam kelab itu, manakala pemilik bersama Sir Jim Ratcliffe dan lembaga pengarahnya kini melalui salah satu tempoh yang paling sukar sejak jutawan itu memperoleh pegangan minoriti. dalam kelab.
Bencana PR hujung minggu lalu yang menyaksikan pengarah sukan Dan Ashworth meninggalkan kelab itu selepas hanya lima bulan di tempat duduk yang kononnya selesa meninggalkan rasa masam di mulut ramai penyokong. Peminat The Reds dipohon untuk bersabar tetapi pengakuan itu mula berkurangan selepas permulaan kempen yang buruk di dalam dan di luar padang.
Dan kini, hampir setahun penuh sejak proses pengambilalihan kelab itu selesai, lelaki Timur Tengah yang menduduki tempat kedua dalam perlumbaan pengambilalihan itu nampaknya masih menyimpan hasrat untuk kembali.
Hebatnya, sumber yang rapat dengan Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani percaya jurubank Qatar itu masih mendapat perhatian untuk mengambil alih The Reds pada masa hadapan, menurut Daily Mail. Ahli perniagaan Timur Tengah itu adalah peminat The Reds sejak lahir dan didakwa akan mencari untuk mengupah daripada kakitangan bomba, sekiranya dia memenangi bidaan itu.
Ketika ditanya sama ada Sheikh Jassim akan membida sekali lagi untuk United, sumber itu berkata: “Jika peluang untuk membeli keseluruhan Manchester United muncul lagi pada satu ketika pada masa depan, sukar untuk melihat tiada minat yang besar. Rancangan itu masih ada.”