Liga Perdana Berita

Bekas bintang Tottenham memberi nasihat kepada Conte untuk ‘perkara ajaib’ dan kejuaraan Liga Perdana

Bekas penyerang Spurs dan Manchester United, Louis Saha, optimis kelab utara London itu akan menjadi pasukan yang perlu diberi perhatian dalam Liga Perdana musim ini kerana dia percaya bekas kelabnya Spurs boleh melakukan ‘perkara ajaib’ dalam Liga Perdana bersama Antonio Conte di kemudi.

Walaupun baru berada di Spurs sejak November, Conte telah menarik keluar arnab pertamanya daripada topi dengan membimbing mereka ke tempat keempat dalam Liga Perdana musim lalu dan kembali ke Liga Juara-Juara untuk kempen akan datang. Untuk menyebarkan aising, Tottenham juga telah menyokong Itali yang dihormati dengan tiga pemain yang telah ditandatangani sejak akhir musim dalam bentuk Ivan Perisic, Fraser Forster dan Yves Bissouma. £150 juta telah dimasukkan ke dalam kelab oleh pemilik ENIC yang bermakna lebih banyak bala bantuan sedang dalam perjalanan.

Saha percaya bahawa pasukan London utara akan menjadi orang yang akan ditonton musim depan dalam Liga Perdana.

“Dengan pengurus seperti Antonio Conte, Tottenham boleh melakukan perkara yang ajaib. Liga Perdana adalah haiwan yang berbeza, tetapi dia ditunjukkan berulang kali bahawa dia boleh menghasilkan perkara ajaib dan Harry Kane dan Son menakutkan, mereka juga mempunyai prestasi yang bagus. pertahanan,” katanya kepada BoyleSports EPL Betting.

“Sama ada mereka boleh memburu kejuaraan akan menjadi cabaran terbesar Tottenham musim depan kerana Liga Perdana adalah saingan paling sukar untuk dimenangi.”

Ketibaan Bissouma – salah seorang pemain tengah berprestasi terbaik dalam Liga Perdana sejak beberapa tahun kebelakangan ini dari Brighton – telah memberi kesan besar kepada Saha dalam perjanjian yang boleh bernilai lebih daripada £30 juta kesemuanya.

“Yves Bissouma adalah pemain yang hebat dan dia boleh membantu dengan keseimbangan dalam banyak aspek pasukan dan dia boleh menjadi aset besar kepada kelab,” katanya. “Dia boleh bermain bola sepak box-to-box dan membantu secara pertahanan sama seperti dengan sihir semasa perlawanan di mana pasukan itu hilang dari segi mental.”

Perkongsian dinamik Harry Kane dan Son Heung-min akan terus mengetuai barisan Spurs, dengan yang kedua telah menjulang Kasut Emas Liga Perdana bersama Mohamed Salah musim lalu dan yang pertama telah memenanginya tiga kali pada masa lalu. Saha, bekas penyerang, juga percaya kedatangan Erling Haaland di Manchester City akan memberi peluang kepada pasangan Spurs itu untuk mendapatkan wang mereka dalam pertaruhan gol.

“Ia akan menjadi sangat menarik untuk melihat bagaimana Harry Kane dan Son menghadapi – mereka berdua mempunyai perkongsian yang sangat istimewa dan sangat sukar untuk pemain pertahanan mengawal mereka kerana mereka mempunyai kadar kerja yang tinggi jadi saya sangat teruja untuk melihat bagaimana mereka teruskan musim depan,” katanya.

“Erling Haaland datang ke Liga Perdana adalah berita baik untuk semua peminat bola sepak, ia mengujakan dan saya tidak sabar untuk menonton musim depan kerana Haaland akan memanjangkan pasukan dan sebagai pemain pertahanan anda tidak boleh meninggalkannya sendirian.”