Liga Perdana Berita

Pep Guardiola menyelar Patrice Evra dalam mempertahankan pemain Man City

Pep Guardiola meletakkan but kepada bekas penyokong kuat Manchester United, Patrice Evra selepas mereka secara bodoh mempersoalkan watak dan mentaliti mereka berikutan kekalahan terakhir City dalam Liga Juara-Juara kepada Real Madrid. Guardiola tidak berkompromi dalam pertahanan sengitnya terhadap pemain Sky Blues selepas Evra mempersoalkan integriti mereka di atas padang dan City mengalami kejatuhan lewat di Bernabeu untuk terlepas peluang mara ke final untuk tahun kedua berturut-turut. .

Guardiola tidak teragak-agak untuk membongkar bekas pemain United yang merupakan pengkritik yang paling lantang, walaupun pasukannya kini berada dalam jarak empat mata daripada kejuaraan Liga Perdana sejak kekalahan di Madrid, dan segera membuat sanggahan untuk mengingatkan Evra bahawa dia adalah sebahagian daripada pasukan yang tewas teruk kepada pasukan Guardiola di Barcelona pada perlawanan akhir 2011.

“Bekas pemain pakar seperti [Dimitar] Berbatov dan [Clarence] Seedorf, Patrice Evra dan orang-orang jenis ini, mereka tidak berada di sana [di Madrid],” kata Guardiola pada sidang akhbar pada hari Jumaat.

“Saya bermain menentang mereka dan apabila saya menentang mereka, saya tidak melihat personaliti seperti ini apabila kami [Barcelona] memusnahkan mereka dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara menentang United. Ia adalah watak dan personaliti yang sama. Kami tidak mempunyai personaliti kerana kami melepaskan dua gol dalam masa dua minit apabila kami mempunyai dua peluang untuk menjaringkan gol dan kami tidak mempunyai personaliti? Selepas empat perlawanan terakhir kami menjaringkan 22 gol, kami mempunyai personaliti yang luar biasa. Saya minta maaf tetapi saya sama sekali tidak bersetuju mengenai perkara ini.”

City boleh melangkah setapak lagi ke arah kejuaraan jika menang di West Ham Ahad ini.

Liverpool akan menentang Chelsea dalam perlawanan akhir Piala FA pada hari Sabtu, di mana ketika mereka bermain semula dalam Liga Perdana, City mungkin berada di hadapan enam mata dengan perbezaan gol yang lebih baik.