Liga Perdana Berita

Heung-min Son layak menjadi Pemain Terbaik Musim berbanding mesin gol Liga Perdana, Mohamed Salah

Heung-Min Son layak untuk dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Musim dan akan memecahkan beberapa rekod di Liverpool dan Manchester City jika dia menyertai kedua-dua gergasi Liga Perdana itu.

Penyerang Tottenham yang ceria itu dengan senyuman abadi di wajahnya telah berada dalam prestasi cemerlang beberapa bulan kebelakangan ini dengan pasukan Antonio Conte bersiap sedia dengan mengagumkan memulakan kempen Liga Juara-Juara mereka. Son telah menjadi penyerang yang tidak dapat dinafikan menjaringkan tiga gol dalam dua perlawanan liga terakhir Tottenham dalam sikapnya yang pendiam dan bersahaja.

Son telah menjaringkan sepuluh gol sejak awal Mac, tidak kurang daripadanya adalah hatrik yang menakjubkan ketika menentang Aston Villa, selain memberikan dua bantuan cemerlang dalam Liga Perdana dan prestasi penyerang kebangsaan Korea Selatan itu dalam keputusan seri 1-1 pasukannya memperoleh kemenangan. kekaguman yang tidak terkawal kepada Gabby Agbonlahor dari talkSPORT.

Dalam eksploit terbaharunya, pemain dinamik berusia 29 tahun itu menjaringkan gol ke atas pemain terkenal Liverpool, meletus dan meletupkan belon The Reds dan menjejaskan peluang kejuaraan mereka melalui percubaan yang dilakukan dengan baik melibatkan Ryan Sessegnon dan Harry Kane.

Bekas penyerang Aston Villa, Agbonlahor menceritakan betapa kagumnya dia dengan bentuk dan persembahan pemain nombor satu. 7 bukan sahaja dalam perlawanan menentang Liverpool tetapi dalam beberapa bulan lepas apabila membincangkan keputusan seri Tottenham dengan The Reds di talkSPORT Breakfast minggu ini.

“Anak lelaki dalam bentuk yang hebat.” Agbonlahor teruja.

“Kami bercakap tentang pemain terbaik dalam Liga Perdana, saya akan pergi dengan Son menjadi pemain terbaik musim untuk saya di hadapan Salah.

“Dia hebat, kaki kiri, kaki kanan, dia menjaringkan penjerit yang anda tidak akan cuba dengan kaki anda yang lebih lemah.”
Pemain antarabangsa Korea Selatan itu telah menjaringkan 21 gol musim ini, telah bermain kurang enam perlawanan jika dibandingkan dengan 30 gol Salah. Agbonlahor tidak meragui bekas pemain Mesir itu untuk menjadi pemain terbaik dalam liga musim ini.

Di samping itu, bekas lelaki Aston Villa itu percaya bahawa jika Son bermain untuk Manchester City atau Liverpool musim ini, dia akan menjaringkan lebih banyak gol.

“Jika dia berada di Liverpool atau pasukan Manchester City, dia akan mendapat pelbagai rekod dan gol.”