Steven Gerrard tidak dapat menahan diri daripada membidas Michael Owen mengenai hubungannya dengan Manchester United pada temu bual selepas perlawanan berikutan kekalahan 1-0 Aston Villa kepada Liverpool pada hari Sabtu.
Gerrard berada di ruang dugout di Anfield dan telah mendapat sambutan hangat dari penyokong Liverpool ketika dia mengetuai rombongan Aston Villa ke kelab Merseyside itu buat kali pertama sebagai Pengurus.
Malangnya untuk Villa, penalti babak kedua Mohamed Salah yang mengesahkan kemenangan untuk The Reds untuk mengekalkan mereka hanya satu mata di belakang pendahulu Liga Perdana sekarang.
Selepas perlawanan, Owen, dalam peranannya sebagai pakar untuk Premier League Productions, bertanya kepada Gerrard tentang sambutan yang diterimanya daripada peminat Liverpool di kelabnya sebelum ini, menambah sentimennya sendiri tentang kejanggalan untuk kembali ke kelab bekasnya sebagai saingan pada hari-hari awalnya selepas menyertai Manchester United.
‘Saya mesti mengakui saya benci kembali bermain menentang Liverpool, apakah emosi anda seperti kembali hari ini dan apakah perasaan anda tentang membawa pasukan ke rumah anda?’ Owen bertanya.
Tetapi Gerrard menjawab: ‘Jika saya bermain untuk Man U, saya juga tidak suka untuk kembali.’
Gerrard seterusnya berkata dia akan terus menyokong Liverpool tetapi ‘keutamaan’nya adalah untuk menambah baik Aston Villa.
‘Begitulah, saya dalam perjalanan,’ kata bekas kapten Liverpool itu.
‘Saya berbesar hati dan berbesar hati untuk mengambil jawatan ini, ia adalah kelab yang hebat.’