Ligue 1 Berita

Mino Raiola membincangkan syarat Pogba dengan PSG yang akan memaksa Man Utd dilema £43 juta

Masa depan Paul Pogba di Old Trafford nampaknya diragui ketika pemain tengah itu memasuki tahun terakhir kontraknya, dan ejennya Mino Raiola dikatakan telah membuka perbincangan dengan Paris St-Germain.

Raiola dilaporkan sedang berbincang dengan kelab Parc des Princes itu mengenai kemungkinan pergerakan musim panas di tengah keraguan mengenai masa depan pelanggannya di Manchester United kerana Pogba, 28, telah memasuki tahun terakhir kontraknya dengan £290,000 seminggu tanpa penjelasan yang jelas dibuat pada sambungan sejauh ini.

Dengan berjalannya kemajuan, dia akan dapat memulai perundingan perpindahan percuma pada awal tahun ini, yang kemudian akan selesai setelah kontraknya berakhir musim panas depan.

United kini ditinggalkan dengan keputusan penting untuk membuat keputusan dalam jendela perpindahan ini – sama ada mendapatkan pemain tengah Perancis itu ketika mereka masih boleh atau berisiko kehilangannya dalam masa 12 bulan.

PSG dilaporkan memberi tekanan kepada pengendali teratas United untuk memilih pilihan sebelumnya, dengan kelab Perancis itu yakin akan menghargai Pogba dari Old Trafford dengan harga kurang dari setengah £89 juta yang di bayar oleh United pada 2016.

Kelab Parisien percaya bahawa Red Devils akan bersedia menjual pemain tengah Perancis itu dengan harga sekitar £43 juta dan didakwa telah membuka rundingan dengan Raiola atas syarat peribadi, walaupun belum ada hubungan resmi antara kedua-dua kelab itu.

Calciomercato melaporkan awal bulan ini bahawa Pogba, yang lahir di Paris, ‘menyukai’ idea kemungkinan berpindah ke Parc des Princes.

PSG kini sedang menjalani perubahan skuad di ibu kota Perancis di bawah kendalian Mauricio Pochettino musim panas ini, setelah menandatangani Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum dan Sergio Ramos dengan pertukaran percuma.

Mereka juga membelanjakan £54 juta untuk menandatangani Achraf Hakimi dari Inter Milan, dan berharap dapat menarik Pogba untuk bergabung dengan PSG untuk meningkatkan peluang mereka akhirnya memenangi Liga Juara-Juara.

United memberitahu wartawan menjelang Euro 2020: “Saya masih mempunyai kontrak satu tahun lagi, semua orang mengetahuinya. Saya tahu bahawa kelab itu … baik belum ada tawaran yang konkrit.

“Ini belum selesai. Kami menamatkan musim dengan Liga Europa dan kemudian bercuti.

“Jadi, saya tidak duduk bersama Ed Woodward dan pengurus. Kami belum bercakap dan tentu saja, saya masih di Manchester United.”