LaLiga Berita

‘Permulaan baru’ menunggu Gareth Bale kerana pemain sayap Real Madrid memilih langkah seterusnya

Gareth Bale yang berusia 32 tahun telah mengalami banyak jenis nasib sejak kejayaannya berpindah ke Santiago Bernabeu pada tahun 2013, membantu kelab memperoleh empat trofi Liga Juara-Juara dalam lima tahun, walaupun masalah kecederaan berterusan telah membataskan masa permainannya dua musim belakang.

Ketidaksesuaian dengan bekas bosnya, Zinedine Zidane, kemudian menyaksikan Bale dipinjamkan musim lalu kepada bekas kelabnya Tottenham di mana, walaupun kecederaan sekali lagi mengehadkan masa bermainnya di padang untuk bahagian awal kempen, dia bangkit selepas diberi peranan lebih besar oleh bos sementara Ryan Mason yang menggantikan Jose Mourinho.

Penampilan hebat di Euro 2020 baru-baru ini diikuti dan Bale kini masih tinggal satu tahun pada perjanjiannya saat ini di Madrid dan, seperti di laporkan oleh Football Espana, penyerang Wales itu telah memutuskan untuk bertahan, mencari ‘permulaan baru’ di Real di bawah pengurus yang dikembalikan, Carlo Ancelotti.

Jurulatih Itali itu mengendali ketika Bale diambil alih oleh Real Madrid pada tahun 2013. Oleh itu, peranan yang lebih besar mungkin akan muncul di bawah pengurus yang berjaya mendapatkan yang terbaik darinya dulu.

Memasuki tahun kontrak terakhirnya, musim yang berjaya akan menjadi peluang yang tepat untuk meletakkan dirinya di tingkap kedai kerana langkah ejen bebas yang berpotensi menguntungkan musim panas depan.