Liga Perdana Berita

Ian Wright menyampaikan keputusan Liga Juara-Juara Liverpool yang “keras”

Legenda Liga Perdana, Ian Wright, telah mendakwa bahawa ia akan sangat “keras” bagi Liverpool untuk ketinggalan di tempat kelayakan Liga Juara-Juara dengan hanya tinggal satu perlawanan musim ini untuk dimainkan.

Pemegang gelaran Liga Perdana Inggeris, Liverpool, mengambil langkah besar untuk mendapatkan kelayakan Liga Juara-Juara setelah mencapai kemenangan di Turf Moor di Burnley dengan gol dari Roberto Firmino, Nathaniel Phillips dan Alex Oxlade-Chamberlain cukup untuk memastikan pasukan Reds kembali ke Merseyside dengan ketiga-tiga mata.

Perlumbaan untuk empat tempat teratas akan berlangsung hingga hari terakhir, dengan Chelsea dan Liverpool kini bertekad dengan takdir di tangan mereka sendiri, sementara di sisi lain Leicester perlu memenangi permainan mereka dan berharap hasil yang lain akan menguntungkan mereka.

Sekiranya Foxes mengatasi Spurs pada hari terakhir, dan anak buah Tuchel gagal mengalahkan Aston Villa di Villa Park, Leicester dan Liverpool masih berpeluang untuk membuat empat teratas sementara Blues melangkah ke tangga kelima.

Mantan pemain hebat Reds, Ian Wright, telah membuka jalan bagaimana dia merasakan akan menjadi kasar jika Reds kehilangan empat tempat teratas memandangkan kecederaan yang mereka hadapi lebih dari itu perjalanan kempen dengan Virgil Van Dijk, Joe Gomez dan Joel Matip semuanya terkena untuk jangka masa yang panjang, meninggalkan Liverpool tanpa pilihan lain tetapi bergantung pada beberapa nama yang sangat tidak berpengalaman di pertahanan tengah.

HITC memetik ikon Liga Perdana Inggeris, Wright, yang memberitahu Premier League Productions:

“Saya merasa kasihan kepada Liverpool dengan semua yang telah berlaku.

“Dengan kecederaan dan segala yang menimpa mereka.

“Dengan cara mereka meledakkan liga tahun lalu setelah ketinggalan satu mata tahun sebelumnya. Kemudian mereka sampai pada keadaan di mana mereka hancur akibat kecederaan. Tiga depan mereka berhenti menembak.

Wright meneruskan: “Kemudian mereka menemuinya untuk mendapatkan sesuatu.

“Bagi mereka untuk mati, bahkan tidak masuk ke Liga Juara-Juara untuk semua yang telah mereka lakukan dalam beberapa tahun terakhir, maka saya fikir ia akan sangat keras bagi mereka.”