Liga Perdana Berita

Lingard beritahu apa yang dikatakan Moyes kepada pemain West Ham di bilik persalinan pada separuh masa menentang Tottenham

Jesse Lingard memberitahu bahawa David Moyes mendesak pasukannya untuk mengekalkan intensiti mereka pada rehat separuh masa semalam menentang Tottenham Hotspur.

West Ham berada di depan pada separuh masa, hasil gol awal Michail Antonio dan Moyes ingin memastikan pasukannya dari West Ham tidak melepaskan intensiti mereka.

Jelasnya kata-kata pengurus Scotland itu memberi impak yang diingini ketika Hammers menguatkan kedudukan mereka segera dalam separuh masa kedua setelah rehat dengan Jesse Lingard menerkam bola yang longgar dan menjatuhkannya di luar Hugo Lloris dengan kaki kirinya.

Dan Lingard berkata, ketika ditanya apa yang Moyes katakan kepada pemain West Ham pada separuh masa di bilik persalinan:

“Hanya mengekalkan intensiti yang sama, tumpuan dan fokus yang sama seperti babak pertama.

“Seperti yang kami katakan, kami tahu itu akan menjadi graft – dan kami harus mencengkam selama 95 minit, tetapi itulah yang kami fikirkan dan kami ingin bekerja keras untuk tiga mata.”

Walaupun harus bekerja keras untuk kemenangan mereka, West Ham berjaya muncul akhirnya, terima kasih juga untuk pertahanan yang sangat baik.

The Hammers kini telah melonjak ke empat teratas, dengan keyakinan yang nyata bahawa mereka benar-benar dapat mendorong keempat teratas.