Liga Perdana Berita

Peminat selebriti Aston Villa semakin bertambah apabila bintang WWE menghantar mesej Jack Grealish

Berita Aston Villa terbaru dari BirminghamLive memaparkan wahyu oleh superstar WWE Dolph Ziggler bahawa dia adalah peminat kelab dan kaptennya, Jack Grealish, khususnya.

Bintang filem terkenal dunia, Tom Hanks dan Putera William, yang kedua sejajar dengan monarki Komanwel, adalah antara peminat setia kelab, selain mantan Perdana Menteri David Cameron dan bintang kriket Chris Woakes menyatakan sokongan mereka terhadap Villa.

Senarai peminat selebriti yang mengagumkan juga termasuk bekas pemuzik Black Sabbath, Geezer Butler dan Ozzy Osbourne, yang keduanya berasal dari Aston.

Dan sekarang mereka telah bergabung dengan superstar Dolph Ziggler kerana WWE telah meminta ahli gusti untuk memilih pasukan Liga Perdana kegemaran mereka kerana perlumbaan gelaran sedang memanaskan dan Dolph Ziggler, pemenang Kejuaraan Berat Dunia dua kali, telah menyatakan cintanya untuk Villa dan kapten Jack Grealish.

Ziggler, yang nama sebenarnya Nicholas Nemeth, pergi ke media sosial untuk menyatakan kesetiaannya kepada pasukan Dean Smith.

“Jelas Aston Villa adalah pasukan kegemaran saya yang baru semata-mata berdasarkan rambut hebat Jack Grealish,” tulis Ziggler di Twitter. “Saya fikir kita berdua layak mendapat gelaran.”

Walaupun Villa jelas tidak mencalonkan diri untuk merebut gelaran Liga Perdana musim ini, pasukan baru Ziggler beraksi dengan baik dalam kempen kedua mereka kembali dalam penerbangan teratas di WWE.

Bersamping dengan kedudukan berada di peringkat teratas England membawa bersamanya pendedahan global seperti ini, dengan WWE mulai dengan promosi perlumbaan ‘tajuk’.

Bintang hebat Cesaro menyokong Manchester City untuk menjuarai Liga Perdana, dengan pasukan Pep Guardiola menarik sepuluh mata daripada Manchester United pada Rabu malam dengan kemenangan rutin di Everton.