Liga Perdana Berita

Isteri Sergio Romero menerangkan pengkritikan Man Utd di laman Instagram kerana kegagalan perpindahan

“Sergio Romero bekerja keras untuk kelabnya. Trofi terakhir yang mereka menangi, mereka mengangkatnya bersamanya. Dia membantu pasukan mara ke 4 final / separuh akhir dan kemudian dia ditinggalkan di bangku simpanan hanya untuk kehilangan mereka semua. Inilah masanya bagi mereka untuk mengembalikan peluang dan melepaskannya. HORMAT SEKALI!!!!”

(Mesej Instagram isteri Romero membanting Man Utd)

Walaupun Everton berusaha keras untuk menandatangani Sergio Romero pada hari akhir, perpindahan dari Manchester United disekat dan isteri penjaga gol, Eliana Guercio, marah dan membalas di Instagram untuk menunjukkan rasa tidak senangnya terhadap cara United memperlakukan suaminya.

Sejak itu Eliana menguraikan kritikannya terhadap kelab berkenaan dengan kegagalan Romero pada tarikh akhir kerana kepulangan Dean Henderson dari pinjamannya di Sheffield United telah membuat pemain Argentina itu lagi ditolak ke bawah mengikuti perintah Ole Gunnar Solskjaer. Lagi pun, pilihan pertama untuk penjaga gol adalah milik David de Gea, yang menjadikan Romero terkandas.

Everton telah berusaha menandatangani bekas bintang Monaco itu untuk memberikan persaingan untuk Jordan Pickford tetapi perjanjian Toffees dengan United hancur, yang membuat Eliana Guercio meremehkan, mendorongnya untuk membidik Red Devils di Instagram, membantah kurangnya profesionalisme mereka semasa perpindahan tingkap.

Sejak itu, dia telah memperincikan ledakan media sosialnya, dengan menegaskan suaminya patut pantas mendapat penghormatan atas penampilannya yang lalu dengan berani, dengan mengatakan:

“Ini adalah hari yang sangat tertekan bagi kami. Saya harus mengatakan bahawa saya sedih, sangat sedih di satu pihak dan gembira di pihak lain.

“Saya sedih kerana Sergio layak mendapat peluang untuk pergi ke kelab lain, dia telah menunjukkan apa yang boleh dia lakukan dan dia bekerja setiap hari.

“Sekarang dia berlatih, seperti dia setiap hari sejak dia berada di Argentina kerana dia seorang profesional.

“Dia suka apa yang dia lakukan dan memberikannya setiap hari.

“Saya tahu sejak saya berjumpa tentang minat dan pekerjaannya serta keluarganya.

“Ini adalah hari yang sangat menyedihkan kerana dia menginginkan peluang untuk pergi ke kelab lain.

“Dia telah bekerja keras setiap hari untuk ini, kerana dia memberikan yang terbaik untuk United dan saya fikir peluangnya untuk bermain untuk United telah menurun.

“Ini tidak baik bagi saya. Tidak jujur ​​atau profesional atau serius bahawa mereka harus melepaskannya.

“Saya sangat sedih kerana ini.

“Sebaliknya saya gembira kerana semua peminat kelab telah menunjukkan sokongan mereka yang luar biasa.”