Liga Perdana Berita

Jack Grealish sambung kontrak Aston Villa sehingga 2025

Pemain tengah Inggeris Jack Grealish telah memutuskan untuk tetap berada di Aston Villa dan memberikan masa depannya ke kelab kampung halamannya hingga tahun 2025, setelah desas-desus sebelumnya mengaitkannya dengan perpindahan ke Man Utd.

”Aston Villa Football Club dengan senang hati mengumumkan bahawa Kapten Kelab Jack Grealish telah menandatangani kontrak lima tahun baru,” kata pasukan Liga Perdana pada hari Selasa.

Grealish menyampaikan bahawa dia gembira dengan berita itu.

”Saya gembira membuat komitmen ini kepada Villa. Ia adalah kelab saya, rumah saya dan saya sangat gembira di sini. Pemilik telah menjelaskan kepada saya betapa besar cita-cita mereka dan bagaimana mereka ingin membina Aston Villa. Ada masa-masa yang menggembirakan di hadapan dan saya sangat gembira menjadi sebahagian daripadanya,” katanya.

Grealish, 25, produk dari akademi Aston Villa, telah menjaringkan 25 gol dalam 187 penampilan untuk Villa sejak debutnya pada tahun 2014.

Dia juga mencatat prestasi yang mengagumkan musim lalu dengan menjaringkan 8 gol dalam 36 perlawanan untuk membantu kelabnya bertahan di Liga Perdana.